Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in 40’tan Fazla Hard Fork’u Şu An Ne Durumda?

Yeni yayınlanan bir araştırmada vurgulandığı üzre, Bitcoin tarihi boyunca 40’tan fazla hard fork yaşasa da, sonuç olarak ortaya çıkan kripto para birimlerinin çoğu bilinmezliğini koruyor.

DataLight isimli kripto para analiz firması tarafından derlenen verilere göre, hard fork tarihleri ta 2015 yılının başlangıcına kadar uzanmakta. Söz konusu kripto para birimleri arasında Bitcoin X, Bitcoin Red ve Bitcoin All gibi isimler varken, Bitcoin Diamond, Bitcoin Gold gibi tanınan kripto paralar da yer alıyor. Bitcoin Ore, Bitcoin Uranium ve Bitcoin God ise uzun süredir sektörde olanların bile duymadığı isimler olarak karşımıza çıkmakta.

Mevcut hard fork’lar ile birlikte toplamda neredeyse 50 Bitcoin tabanlı kripto para birimi yer alıyor ki bunlar 2017 yılının Aralık ayında Bitcoin’in zirve yapması ile beraber sayı olarak ciddi anlamda artış yaşamış. Sadece bir ay içerisinde 19 hard fork gerçekleştirilmiş. Ancak ne yazık ki bunların hiçbiri ana akım kabule ulaşamadı.

Özellikle 2017 yılında yaygın bir kabul elde ettiği görülen Bitcoin hard forkları, Bitcoin Cash’in başarıya ulaşması sonrası adeta akın akın gelmeye başladı ve bunların en bilindik örnekleri Bitcoin Diamond ile Bitcoin Gold şeklinde öne çıkmakta. Bitcoin God isimli kripto para birimi ise, kurucuların yaptığı açıklamaya göre temelde ICO çılgınlığı ile dalga geçmek için üretilmiş bir kripto para birimi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment