Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kik ve SEC Arasındaki Savaşta Yeni Perde: Bu Video, Mesajlaşma Uygulamasının İşini Zora Soktu

Amerikan Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu (SEC), son dönemde ICO projelerine takındığı sert tutum ile biliniyor. Birçok scam ve dolandırıcı projeye deyim yerinde ise göz açtırmayan SEC, bunun yanı sıra yüksek profilli ICO’ların birer menkul kıymet olup olmadığı konusunda da ince eleyip sık dokuyor.

Bu noktada SEC’in detaylı araştırmasının hedefi olan bir diğer kripto para da Kik mesajlaşma platformunun tokeni olan Kin olmuştu. SEC, platformun satış yaparken daha önceden belirlenen menkul kıymet kanunlarının dışına çıktığını iddia ederken, Kik’e sert yaptırımlar gelebileceğini ifade etmiş, buna karşın Kik ise sattıkları şeyin bir kripto para olduğunu iddia etmiş ve bu suçlamaları reddederek SEC’e karşı adeta adı konulmamış bir savaş başlatmıştı.

Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir ICO yapan Kik ve SEC arasında bir anda oluşan bu ‘yüksek profilli savaş’ aynı zamanda kripto para dünyasının da çok ciddi şekilde dikkatini çekmiş durumda.

Son olarak, 2017 yılında ICO sürecinde iken Kik’in CEO’su Ted Livingston’un Youtube’da yayınlanan bir videoda Kin’in yatırım sonucunda ciddi karlı olacağından bahsetmesi, işleri değiştirebilir.

Bilindiği üzere SEC’in bir ürünün menkul kıymet olup olmadığını anlamakta kullandığ Howey Test’in önemli bir bileşeni de ‘yatırım sonucu kar beklentisi’.

Livingston’ın 2017 yılında ICO’yu pazarlarken sarf ettiği bu cümleler de, tokenin SEC’in ilgi alanına girmesine ve dolayısı ile Kanada merkezli platformu zor durumda bırakmaya sebep olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment