Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spagni: Bitcoin’in En Büyük Avantajlarından Biri On Yıllık Tarihidir

Monero’nun kıdemli geliştiricisi Riccardo Spagni’ye göre Bitcoin‘in günümüzdeki en büyük avantajlarından biri bundan on yıl önce kurulmuş olması. Çünkü bu kadar uzun süredir ayakta kalmış olması, Bitcoin’i insanların gözünde güvenilir kılıyor.

Monero’nun en meşhur geliştiricilerinden biri olan Riccardo Spagni (veya fluffypony) geçtiğimiz günlerde Shannon Grinnelll ile özel bir röportaj düzenledi ve kendisine Bitcoin gibi bazı kripto paralar hakkında demeçler verdi.

Ocak 2019’da onuncu yaşını kutlayan Bitcoin bu on yıllık zaman dilimi içerisinde birbirinden farklı olaylara tanıklık etti. Ortaya çıktığı ilk zamanlarda yalnızca bireysel kullanıcıların ilgisini çeken Bitcoin aradan geçen uzun yıllar sonrasında kurumsal yatırımcıların daha ilgisini çekmeyi başarıyor.

Riccardo Spagni’ye göre Bitcoin’in 10 yaşında olması ve bu kadar uzun süredir ayakta kalmayı başarmış olması ona başka hiçbir kripto parada olmayan türde bir güvenilirlik katıyor. Kendisinin konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“(Kripto para piyasasında) 10 yıldır ayakta kalmış olmak gibisi var mı…Bitcoin’in önüne geçmeye çalışmak için birz geç kalındı çünkü şu anda Bitcoin’e güvenen insanlar Bitcoin 10 yıldır ayakta olduğu için ona güveniyorlar. İnsanlar Bitcoin’den başka koinlere bakınca güvenebilecekleri 10 yıllık bir mazi görmüyorlar.”

Spagni Bitcoin’in kripto para sektöründeki rolünün eşsiz olduğunu ve Bitcoin’in piyasadaki egemenliğinin kolay kolay bozulamayacağını düşünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment