Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Günümüz Blockchain Teknolojileri 18 Ay Sonra İşlevlerini Yitirebilirler

Gartner tarafından yapılan araştırmalara göre şu anda Blockchain teknolojisini kullanan şirketleri bundan 18 ay sonra epey zahmetli bir süreç bekliyor olacak. Çünkü bu şirketler kullandıkları teknolojileri ya güncellemek ya da tamamen değiştirmek zorunda kalacaklar.

Araştırma şirketlerinden Gartner bundan kısa bir süre önce Blockchain teknolojisinin kullanım alanlarını değerlendirmek için bir araştırma yaptı. Şirketin araştırmalarına göre günümüzde bu teknolojiyi kullanan şirketleri önümüzdeki birkaç ay içerisinde epey zahmetli bir süreç bekliyor olacak.

Şirketin kıdemi araştırma müdürlerinden Adrian Lee tarafından yapılan açıklamalara göre şu anda Blockchain teknolojisini kullanan şirketler bundan bir yıl sonra pek güvende olmayabilirler. Çünkü günümüzdeki Blockchain teknolojileri 2021 yılına gelindiğinde şu an oldukları kadar güvenli veya verimli olmayacaklar.

Lee tarafından yapılan açıklamalara göre günümüzdeki şirketler de aslında bu teknolojiyi tamamen verimli bir şekilde kullanamıyorlar ve bu durum önünde sonunda şirket için zararlı oluyor. Kendisinin konu hakkındaki görüşleri şu şekilde:

“Pek çok şirket yöneticisi Blockchain’in kısa vadede sunacağı faydaları çok abartıyor ve bunun sonucunda gerçekle bağdaşmayan beklentilere yol açıyor.”

Gartner’ın araştırmaları Blockchain teknolojisinin bilgi teknolojileri alanında da pek verimli bir şekilde kullanılmadığını, bu sektördeki isimlerin Blockchain’in nasıl kullanılabileceğini hala çözemediklerini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment