Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain ile Veritabanı Geliştiren Şirkete 5 Milyon Dolarlık Yatırım!

ABD‘deki Fluree adlı bir şirket, geliştirdiği Blockchain tabanlı veritabanı sistemi için bir yatırım süreci düzenledi ve bu süreç sonucunda neredeyse 5 milyon dolar değerinde para toplamayı başardı.

Kuzey Karolina’daki teknoloji şirketlerinden Fluree bundan bir süre önce FlureeDB adlı, Blockchain tabanlı bir veritabanı sistemi geliştirmişti. Kullanıcılar bu sistemi birkaç farklı şekilde kullanabiliyor ve bu sayede kendileri için en verimi olan yolu bulabiliyorlar. Mesela kullanıcılar bu veritabanının gizli bir şekilde çalışmasını mı yoksa federatif bir Blockchain ağı gibi bir çalışmasını istediklerini belirleyebiliyorlar. Şirketin CEO’su Brian Platz bu konuyu şöyle açıklıyor:

“Eğer sistemin tıpkı Bitcoin gibi yüzde 100 merkezsiz olmasını isterseniz o zaman yavaş bir sistem olur. Hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin olmuyor. İsterseniz merkeziyet oranını kendiniz düşürebilirsiniz.”

Platz bunun yanı sıra veritabanlarında Blockchain teknolojisini kullanmanın genel avantajlarından bahsetti. Blockchain sayesinde veritabanının çok daha güvenli ve şeffaf hale geldiğini söyleyen Platz, Blockchain’i bu bağlamda herkese tavsiye edeceğini söylüyor. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Blockchain’in sağladığı en büyük avantaj asında veri güvenliği. Bu sayede verilerle oynanmadığını, veriyi oraya kimin koyduğunuz vesaire kolaylıkla kanıtlayabiliyorsunuz. Bunları günümüzdeki diğer veritabanlarında veya veri yönetim teknolojilerinde yapmak pek mümkün değil.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment