Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Düşmesinin Sebebi Şüpheli Balina İşlemi Mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin adeta dakikalar içerisinde 8.500 dolar seviyelerinden 7.900 dolara kadar düştü ve önemli bir destek seviyesi olarak görülen 8.000 doların altına inilmesine neden oldu. Anlık olarak gerçekleşen sert düşüşlerin sebebi genellikle balinaların yaptığı büyük çaplı satışlar olarak bilinmekte ve bu seferki düşüş de bizleri şaşırtmadı.

Whale Alert’ın aktardığı bilgilere göre düşüşten hemen önce bir balina 25.160 BTC’yi Coinbase borsasına gönderdi.  Burada yaklaşık 1 saate yakın herhangi bir işlem yapmayan balina, tam da Bitcoin’in 8.000 dolar altına inmesinden bir saat önce iki farklı cüzdana sırasıyla ilk olarak 14,160 BTC, daha sonra da 11.000 BTC aktardı.

Yapılan bu transfer sonrası Bitcoin bir anda 8.000 dolar altına, 7.900 dolara kadar geriledi. Balina 11.000 BTC’yi satarken, geri kalan 14.160 BTC’yi ise hesabına geri çekti. O anki birim fiyata göre yaklaşık 93 milyon dolarlık satış gerçekleştiren balina, piyasanın genel olarak düşüşe geçmesine neden oldu.

Geçtiğimiz 17 Mayıs tarihinde de Bitstamp borsası üzerinde benzer bir işlem yapılmış ve bir balina binlerce BTC’yi 6.200 dolardan satışa çıkartarak, devasa bir düşüşe liderlik etmişti. Ancak bu gibi durumlarda piyasa genellikle birkaç gün içerisinde eski fiyat seviyesine geri dönmekte ve 17 Mayıs tarihindeki satış sonrası da benzer olay yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment