Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in En Büyük Eleştirmeni Charlie Munger 99 Yaşında Hayatını Kaybetti!

ABD’de kripto paraların tamamen yasaklanmasını isteyen ve Warren Buffett’ın yatırım ortağı olarak tanınan Charlie Munger, vefat etti.

Kripto para karşıtı duruşuyla zaman zaman gündeme gelen Berkshire Hathaway’in başkan yardımcısı ve Warren Buffett’ın yatırım ortağı Charlie Munger, 28 Kasım günü 99 yaşında hayatını kaybetti.

Charlie Munger daha önceki açıklamalarında kripto para birimlerinin yasaklanması gerektiğini ve kripto paraların bir zührevi hastalığa benzediğini dile getirmişti. Milyarderin bu ifadelerine karşılık Elon Musk ve Michael Saylor gibi popüler isimlerden eleştiriler gelmişti.

Warren Buffett’ın sağ kolu olarak nitelendirilen Charlie Munger, Çin’in Bitcoin’i yasaklama konusunda tamamen haklı olduğunu da savunmuştu. Buna paralel olarak tüm ülkelerin Çin’i örnek alarak kripto paraları yasaklaması gerektiğini tekrar tekrar dile getirmişti.

Milyarder kripto paraların bir menkul kıymet ya da emtia olmadığını, sadece “bir kumar sözleşmesi” olduğu öne sürerek bu sektörde yer alan herkesi “aptallar” olarak nitelendirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!