Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Snowden: Bitcoin’in En Büyük Sorunu Yeteri Kadar Gizli Olmaması

Edward Snowden, katıldığı bir etkinlik sırasında Bitcoin‘in en büyük eksikliğinin “gizlilik” olduğunu söyledi.

Bundan birkaç yıl önce Amerikan hükümetine ilişkin gizli bilgileri yayınlayan ve o zamandan beri Rusya’da yaşayan Edward Snowden, kısa süre önce Bitcoin 2019 konferansına katıldı.

Snowden katıldığı bu etkinlik sırasında hem kripto paraların güncel durumlarıyla hem de kendisinin kripto paralarla olan kişisel deneyimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Snowden bunun yanı sıra Bitcoin’in genel özellikleri hakkında da konuştu ve günümüzde Bitcoin’in en büyük eksikliğinin gizlilik olduğunu söyledi:

“Bitcoin’in varoluşsal sorunlarından biri yeteri kadar gizli olmaması.”

Gizlilik hakkında konuşan Snowden, günümüzdeki kripto para borsaları hakkında da konuştu. Snowden’a göre sektördeki her bir kripto para borsası, kullanıcı bilgilerini olabildiğince muhafaza etmeye çalışmalı. Snowden’ın en büyük endişelerinden birisi, kripto para borsalarının gelecekte kullanıcı bilgilerini ifşa etmeye başlamaları:

“Eğer Coinbase gibi büyük çaplı kripto para borsalarının kullanım şartlarını incelerseniz görürsünüz ki onlar sadece kendi paçalarını kurtarmaya çalışıyorlar. Sizi ifşa da ederler, hesabınızı da kapatırlar, paranızı da tutarlar.”

Snowden daha sonra iyice kurumsallaşmaya başlayan kripto para şirketlerinden örnekler vererek bu şirketlerin aslında bankalaşmaya başladıklarını söyledi:

“En affedilemeyecek şeylerden biri de bu şirketlerin banka tarzı hizmetler sunmaya çalışmaları. Dünyanın daha fazla bankaya ihtiyacı yok.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment