Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Fiyatı Yükseldikçe Popülerliği de Artıyor

Facebook geçtiğimiz hafta içerisinde kendi kripto para projesi olan Libra’nın duyurusunu yapmıştı. Google Trend verilerine göre Facebook bu duyuruyu yaptıktan sonra Dünya genelinde kripto paralara duyulan ilgi yeniden artış gösterdi ve insanlar Google’da Bitcoin’i aratmaya başladılar. Bu süre zarfında Bitcoin aramaları çoğalırken Libra ile ilgili yapılan aramaların sayısı ise düşüş gösterdi.

Google’da “Bitcoin” için yapılan aramalar yeniden artışa geçmiş olsa da toplam arama hacminin hala Aralık 2017’ye kıyasla çok düşük olduğunu söyleyebiliriz. Bitcoin fiyatı Aralık 2017’de 20 bin dolar seviyesine kadar yükselmiş ve bu dönemde Google’da rekor sayıda Bitcoin araması yapılmıştı. Günümüzde ise o dönemdeki arama hacminin yalnızca yüzde 10’una erişilebiliyor.

İnsanların ilgilerinin yeniden canlanması piyasa değerlerinin yukarı doğru hareket etmesiyle sonuçlandı. Coin360 verilerine göre Haziran ayında Bitcoin %35 değer kazanarak 10 bin 881 dolar seviyesine çıkmış durumda.

Bitcoin ve Libra aramalarında Başı Çeken Ülkeler:

Ülkelere göre değerlendirildiğinde, Google’daki Bitcoin aramaları en fazla Nijerya, Güney Afrika, Avusturya, İsviçre ve Gana. Libra ise en çok Uruguay, Dominik Cumhuriyeti, Nikaragua, Arnavutluk ve Panama’da aranmış.

Belirttiğimiz gibi Google’daki Bitcoin aramaları yeniden yükselişe geçmiş olsa da Bitcoin henüz Aralık 2017’deki popülaritesine ulaşabilmiş değil. Dolayısıyla şu an için eskisi kadar kuvvetli bir FOMO’nun (kaçırma korkusu) görülmediğini, bireysel yatırımcıların akın akın Bitcoin yatırımı yapmadıklarını söylemek mümkün.

Ethereum’un kurucularından Joe Lubin bundan bir süre önce Libra’yı yeteri kadar “merkezsiz” olmadığı gerekçesiyle eleştirmiş, Binance araştırmacıları ise Libra hakkında yaptıkları değerlendirmeler sonucunda bu projenin piyasanın toplam hacmini artırabileceği sonucuna varmışlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment