Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanların Tercihi Altın mı Bitcoin mi?

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta genelinde neredeyse sürekli olarak yükseliş halindeydi. Bitcoin 23 Haziran’da bu yılın en yüksek seviyesi olan 11 bin 250 dolara ulaştı ve böylece piyasa değerini 200 milyar doların üstüne çıkardı. Bitcoin daha sonra 11 bin dolar seviyesinin altına düşmüşse de geçtiğimiz gün yeniden artış geçerek 11 bin doların üstüne çıkmayı başardı.

Bitcoin fiyatındaki bu artış piyasada yeni spekülasyonların yayılmasına yol açtı. Ayrıca Dünya’da son zamanlarda yaşanan politik ve ekonomik sorunlar, insanları Bitcoin gibi güvenli limanlara sığınmaya mecbur bırakıyor. Bunun bir örneğini Hong Kong’daki protestolarda görmüştük. Bu gibi durumlar aslında baskı altıda kalan vatandaşların değer saklamak için Bitcoin gibi varlıkları tercih ettiklerini gösteriyor.

Bitcoin Altından Daha Mı İyi?

Altın fiyatları son zamanlarda 2019 yılının başından beri ortalama %10 arttı. En son artışla birlikte 1.400 Amerikan Doları seviyesine tırmanan altın, son altı yılın en yüksek seviyesinde. Bu durum, itibari para birimlerine ve geleneksel yatırım araçlarına duyulan güvenin azalmasının bir işareti.

Sonuç olarak ticari savaşların ve jeopolitik baskıların artmasıyla, her gün daha fazla insan Bitcoin ve altın gibi güvenli değerlere yatırım yapıyor. Hem altının hem de Bitcoin’in gelecekte önemli ölçüde değer kazanması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment