Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Protestocuları Bitcoin Kullanıyorlar

Hong Kong’daki vatandaşlar şu anda Bitcoin alabilmek için piyasadaki normal fiyatlardan daha yüksek ücretler ödüyorlar.

Bundan kısa bir süre önce Hong Kong’daki suçluların Çin’e iade edilmesinin önünü açacak bir yasa tasarısı hazırlanmıştı. Bu durumdan endişelenen Hong Kong vatandaşları büyük bir protesto başlattılar.

Bölgedeki vatandaşlar başlıca Çin Hükümetinin bu yasayı kötü amaçlarla kullanma ve masum insanları da zorla Çin’e getirme ihtimalinden endişeleniyorlar. Öyle ki bu yasa tasarısı yayınlandıktan sonra Hong Kong nüfusunun çok ciddi bir kısmı sokaklara çıktı ve yetkilileri protesto etmeye başladı.

Protestoların hızla sürdüğü Hong Kong’da Bitcoin kullanımının da arttığını görüyoruz. Öyle ki Localbitcoins aracılığıyla satılan Bitcoin fiyatları spot piyasasındaki fiyatın yaklaşık 200 dolar üzerindeler. Bölgede Bitcoin’e duyulan talebin artmasıyla birlikte fiyatın da arttığı düşünülüyor. Bunun başlıca sebebi ise protestolar yüzünden bir siyasi sorun yaşamak istemeyen vatandaşların Bitcoin’e geçiş yapıyor olmaları.

EToro analistlerinden Mati Greenspan tarafından paylaşılan bir sosyal medya gönderisinde yerel kripto para borsalarındaki Bitcoin fiyatının da normalden daha yüksek olduğu görülüyor. Kendisinin paylaştığı gönderiye göre yerel bir borsa olan Tidebit’ten Bitcoin almak isteyen kişiler, normalden 160 dolar daha fazla ücret ödemek zorunda kalıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment