Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ile MoneyGram Arasında 50 Milyonluk Anlaşma

Finans şirketlerinden MonoeyGram, Blockchain dünyasının en büyük şirketlerinden olan Ripple ile işbirliği yapmaya başladı.

Ripple geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınladı ve finans şirketlerinden MoneyGram ile iki yıllık bir stratejik ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı. MoneyGram, imzalanan bu anlaşma doğrultusunda Ripple’dan 50 milyon dolar değerinde para alabilecek.

MoneyGram’in bu ortaklık doğrultusunda Ripple’ın geliştirdiği xRapid teknolojisini kullanması bekleniyor. Bu teknolojinin en büyük avantajı, belli bir para birimi üzerinden gönderilen işlemin anlık olarak başka bir para birimine dönüştürülebiliyor olması. Bu teknoloji ile XRP tokenı gönderen kullanıcılar özellikle itibari paralara kıyasla çok daha hızlı bir şekilde işlem yapabiliyorlar.

MoneyGram CEO’su Alex Holmes, Ripple ile kurdukları bu yeni ortaklık hakkında şu yorumu yapıyor:

“Ripple’ın xRapid ürünü sayesinde ABD Doları olarak gelen işlemleri istediğimiz an, 7/24 başka bir para birimine dönüştürebileceğiz. Bu teknoloji bizim yaptığımız işlerde devrim niteliğinde değişiklik yapabilir. Ayrıca likidite yönetimimiz de ciddi anlamda kolaylaşabilir.”

Ripple son birkaç aydır sürdürdüğü ortaklık çalışmalarını hızla devam ettiriyor gibi görünüyor. Şirket şimdi de dünyanın en büyük ikinci ödeme şirketi olarak gösterilen ve 200’den fazla ülkede hizmet veren MoneyGram ile anlaşmış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment