Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın Kendi Dijital Parasını Üretmesi Mümkün

Rusya Merkez Bankası Başkanı, ülkenin ilerleyen zamanlarda kendi dijital parasını geliştirebileceğini, böyle bir projenin kesinlikle ihtimaller dahilinde olduğunu söyledi.

Rus Hükümeti geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde dijital varlıklarla ilgili birbirinden farklı adımlar attı. Ancak tüm bu çabalara rağmen Rusya’nın dijital paralarla ilgili tam olarak ne gibi bir planı var, hala bilinmiyor.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina geçtiğimiz günlerde Skolkovo’da gerçekleşen bir etkinliğe katılarak vatandaşların kafasındaki bazı soru işaretlerini gidermeye çalıştı. Nabuiulllina’nın açıklamaları ülkenin dijital para planlarıyla ilgili de bazı ipuçları veriyor.

Yerel kaynaklardan TASS tarafından yapılan habere göre Nabiullina katıldığı etkinlik sırasında öncelikle Blockchain teknolojisinin avantajlarından ve ne kadar kullanışlı olduğundan bahsetti. Nabiullina, bir dijital para geliştirilmesi durumunda bunun son derece güvenilir ve sağlam bir teknoloji ile geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bunun yanı sıra ülkenin kendi dijital parasını oluşturmasından bahseden Nabiullina, bunun ihtimaller dahilinde olduğunu ancak yakın gelecekte böyle bir adım atılmayacağını söyledi. Nabiullina’ya göre bir ülkenin kendi dijital parasını oluşturabilmesi için öncelikle o ülkedeki vatandaşların nakit kullanımını azaltmaları gerekiyor:

“İnsanlar genelde gizliliğe, anonimliğe önem verirler. Anonim olmayan dijital paraların kısa süre içerisinde hızla yayılmaları elbette bazı vatandaşların hazır durumda olduğunu gösteriyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment