Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Hashrate’i Son Üç Ayın En Yüksek Seviyesine Çıktı!

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in blockchain ağındaki işlem gücü olarak da bilinen hashrate, aylardır ortaya görülmeyen bir seviyeye yükseldi. En son geçtiğimiz 2018 yılının Kasım ayında böylesine yüksek bir seviyeye çıkan Bitcoin hashrate’i, son üç ayın zirvesine çıktı ve bu durum Bitcoin’in yaşadığı fiyat artışında önemli bir rol oynamış olabilir.

Blockchain.com tarafından aktarılan ağ verilerine göre, Bitcoin hashrate’i 7 Şubat tarihi itibariyle saniyede 50 kentilyon işlem sayısına ulaştı.

Hashrate konusunda yaşanan bu yükseliş, özet olarak Bitcoin ağına yeni madencilerin girdiği anlamına gelmekte. Ocak ayı sonunda Bitcoin ağındaki zorluk seviyesi 2019 yılında ilk defa düşüş yaşamış ve 1.5 civarında bir zorluk azalması gözlemlenmişti. Bunun üzerine birçok madenci Bitcoin ağına giriş yaptı ve sonuç olarak hashrate artışa geçti.

Geçtiğimiz Kasım ayında başlayan fiyat düşüşü sonrası birçok madenci ağı terk etmiş ve artık Bitcoin madenciliğinin kazançlı olmadığını vurgulamıştı. Daha sonra 2019 yılının ilk günlerinde Bitcoin ağının madencilik zorluğu %10 artmış ve ve Kasım ayındaki düşüş sonrası stabilize olmuştu. Lider kripto para birimi BTC de dahil birçok kripto para birimi bugün inanılmaz ani bir ivme yakaladı ve Bitcoin 3.700 doları zorlamaya başladı.

Wall Street’in ünlü ismi Max Keiser konu hakkında geçtiğimiz tarihlerde yaptığı açıklamada fiyatın hashrate’i takip edeceğini ifade etmişti ki bugünkü durum da Keiser’in sözlerini doğrular nitelikte.  Bitcoin basın saatine göre 3.671 dolardan alıcı bulmakta ve %7.79’luk bir yükselişe sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment