Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Bithumb OTC Platformunu Oluşturdu

Güney Kore’deki kripto para borsalarından Bithumb, yeni bir tezgah üstü ticaret (OTC) platformu kurduğunu açıkladı.

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından olan Bithub, Ortus markası altında yeni bir tezgah üstü ticaret (OTC) platformu oluşturdu.

Hong Kong merkezli olan ve özellikle kurumsal yatırımcılara yönelik hizmetler veren Bithumb Global Limited, Ortus adlı markanın tüm haklarına sahip durumda.

Şirket attığı bu yeni adımla birlikte kurumsal yatırımcılara daha çeşitli hizmetler sunabilecek. Bithumb’ı kullanan kurumsal yatırımcılar, ilgili müşterini tanı ve para aklama karşıtı yasalar kapsamında hazırlanmış kriterleri geçtikten sonra tezgah üstü ticaret yapabilecekler. Yatırımcılar Ortus adı altında sunulan bu hizmetler sayesinde çeşitli fon transferlerini de takip edebilecekler.

Tezgah üstü ticaret özellikle kurumsal yatırımcılar için oldukça önemli bir özellik. Tezgah üstü ticaret imkanı sunan platformlar, yatırımcılara doğrudan kendileri arasında işlem yapma imkanı tanıyor ve böylece borsa, “üçüncü parti” sıfatından arınmış oluyor. Hal böyleyken kurumsal yatırımcılar bu gibi platformlar aracılığıyla oldukça büyük hacimli işlemler yapabiliyorlar.

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase de bundan birkaç ay önce kendi tezgah üstü ticaret platformunu oluşturmuştu. Coinbase gibi kurumsal yatırımcılara hitap etmek isteyen Bittrex de kısa bir süre önce kendi OTC platformunu hazırladığını açıkladı.

Coinbase ve Bittrex gibi borsaların yanı sıra yine alanının önde gelen isimlerinden olan Binance’in de bu alanda çalışmalar yürüttüğünü söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment