Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Hakkında Çarpıcı Açıklamalar, Yine Jamie Dimon’dan Geldi!

JP Morgan‘ın eski CEO‘su kriptopara camiasını kızdıracak bir bir habere daha imza attı. Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ de röportaj veren Dimon,

“Kripto paralar benim için hiçbir değer ifade etmiyor” dedi.

Dimon kriptoparalar büyüdükçe hükümetlerin önce bunu kontrol etmeye çalışacağını daha sonra yasaklayacağını ve sonunda hükümetlerin kriptopara alıp satanları hapise atacağını ileri sürdü. Dimon’un yorumları Çin hükümetinin söyleviyle aynı doğrultuda olsa da bazı hükümetlerin -Rusya,Japonya- kriptoparalara karşı olumlu tutumunu ve entegrasyon çabalarını yansıtmıyor.

Kripto mu yoksa basılı para birimleri mi değersiz?

Röportaj sırasında Dimon, kriptoparaların hiç yoktan var edildiğini ve özünde hiçbir değer taşımadığını söyleyince muhabir bunun basılı para birimleri için de söylenebileceğini belirterek karşılık veriyor. Bu durum özellikle Venezüela gibi enflasyonun yüksek olduğu ve çok büyük miktarlarda para basılan ekonomiler için geçerli.

Ancak Dimon hızla yanıtlıyor: ulusal para kabul etmesi zorunlu olan bir para birimidir. Dimon, doların bir değer taşıdığını çünkü ABD hükümeti tarafından desteklendiğini ancak Bitcoin’in kullanıcılar arasındaki mutabakattan başka bir desteği olmadığını söylüyor ve ekliyor:

“Arkanıza bir hükümet desteği alarak hiç yoktan bir para birimi yaratmak ile hükümet desteği olmadan bunu yapmak birbirinden çok farklı şeyler.”

Görünüşe göre Jamie Dimon Bitcoin yaratmanın ciddi miktarda elektrik ve bilgisayar gücü gerektirdiğini ancak dolar ve diğer basılı para birimlerini yaratmanın kağıt’tan başka bir şey gerektirmediğini hala tam olarak idrak edebilmiş değil.

Geçtiğimiz günlerde bir şirket Jamie Dimon’a daha önce bitcoin hakkında söylediklerini gerekçe göstererek dava açmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • ......
    Posted 24 Eylül 2017 - 03:22 03:22

    Bu ve bunun çalıştığı şirkettin geçmiş kayıtlarını incelerseniz eğer, zamanın da ne kadar çok mazlumun rızkına net bir şekilde göz diktiklerini daha iyi kavrarsınız.Jp Morgan 1900 lü yıllarda Nikola Tesla’nın buluş ve fikirlerini çalmak için neler yaptığını inceleyiniz.2008 dünya mali krinin en büyük etkenlerinden biri aynı zamanda”Tarih tekerrürden ibarettir” Yıllar önce yaptıkları hırsızlıkları şuan yine yapıyorlar, temiz ve saf yürekli kardeşlerim inanıp elinizdeki üç beş kuruşuda bunlara kaptırmayın.Kanınızı içseler doymazlar.Selametle kalın

Leave a comment