Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Dakika: Amazon Ekim Ayından Sonra Bitcoin’i Kabul Edecek

James Altucher Raporu‘nun verdiği bir habere göre, Amazon yakında Bitcoin‘i geçerli sayacak, bunu da 26 Ekim’de resmi olarak konferans çağrısı sırasında duyuracak.

Bu Haber Ne Kadar Güvenilir?

James Altucher 20’den fazla şirketi ortaklaşa kurdu, 11 kitap yazdı ve birçok büyük yayın için katkıda bulundu.

O eski bir yatırım fonu yöneticisi ve blogger olmuş bir risk sermayedarıdır ve Amazon bilgilerinin kaynağı olan bir abonelik tabanlı posta listesi sunmaktadır.

Podcastlerini dinleyip bazı makaleleri okuduğunuzda, içinde yaşadığımız bu açgözlü dünyadan nasıl faydalanabileceğimizi çok olumlu bir şekilde anlatıyor.Genellikle yanılmaktan çok haklı çıkıyor.

Örneğin içeriden öğrenenlerin ticaretinin yasadışı yapılması gerekip gerekmediğine ilişkin olarak, bunu dile getiriyor ve çok da mantıklı:

“Bence bu yasadışı olmamalı.Birisi ticaret yaptığında, sahip oldukları bilgiler doğrudan borsaya dönüştürülüyor.”

“Piyasaya daha çok bilgi verildikçe, pazar daha verimli hale geliyor.İçerden ne kadar bilgi gelirse o kadar rahat hareket edebilecek ve bir şirketi asıl etkileyen şeyleri daha iyi yansıtabilecekler.”

“Devletin, Madoff’lar gibi gerçekten para çalan kişilerin peşinden gitmesini ve iç ticareti yasallaştırmayı yeğlerim.”

Bülteninde kripto paranın ne olduğu ve nasıl yatırım yapılması gerektiği hakkında gerçekten ilginç bilgiler var, ama asıl ilgi çeken nokta onun her şeye en olumlu yönden yaklaşması.

Basit fizik bu. Yaydığınız frekansı çekiyorsunuz.Daha mutlu bir hayat mı istiyorsunuz? O zaman daha mutlu davranın.

Amazon Bitcoin’i Kabul Edecek Mi?

Bu konu hala askıda, fakat Google, Ebay ve PayPal bunu yapmaya zaten başladı, Japonya ve Rusya gibi ülkelerse bitcoini yasal ödemelerde kullanıyor, Amazon’un da bunu yapmaya başlaması an meselesi.

… veya kendi para birimlerini yaratacaklar.

Amazon Web Hizmetleri 2016 yılında bitcoin ve blok zincir işletmelerindeki ve girişimcilere en büyük yatırım yapan firmalardan biri olan Digital Currency Group ile ortaklık kurarak:

“Öyle bir hizmet sunun ki DCG‘nin portföyündeki blok zincir sağlayıcılarının finansal kurumlar, sigorta şirketleri ve kurumsal teknoloji şirketlerini içeren müşterilerle güvenli bir ortamda çalışabilsin”

dedi.

Başka bir deyişle Amazon’un amacı DCG‘nin portföyü ve dijital para birimi işlemedeki müşterileri arasındaki aracı olmaktır.

Altucher’in Haberine Göre:

Amazon, finansal kurumlarla ve kripto uzmanlarıyla, yeniliği teşvik etmek ve sorunsuz denemeleri kolaylaştırmak için birlikte çalışıyor.

Şu an Altucher bu konuda haklı gibi gözüküyor, ve bu haberler yayıldığında bitcoin’in değerinde gayet bir dalgalanma görülebilir ama büyük resme bakıldığında açgözlülük dikkatleri dağıtabilir.

Bitcoin’i bu kadar çekici kılan şey ,merkezi bir sunucu bulunmadığından, hükümetten tut aşırı etik olmayan bankacılık uygulamalarına kadar her şeyle mücadele etme kabiliyetidir.

Bütün teknoloji meraklıları bunu biliyor tüm dijital işlemlerini izleyip nihai olarak etkileyebilecek gizli arabulucular haline getirerek blokaj sürecine kendilerini bağlamaya başlıyorlar.

Tabii Google, bitcoin’i ancak Ödeme İsteği API’sı yoluyla kabul eder. Çünkü böylece her işlemi görüp kaydedebilirler.
Amazon’un bundan aşağı kalır yanı olacak mı?

Kaynak: Squawker

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment