Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Yetkilisi: Bitcoin Dalgalanmasını Ancak Regülasyon Çözer

ABD Ticaret Komisyonu Başkanı Bart Chilton: Bitcoin Dalgalanmasını Regülasyon Çözer

Geçtiğimiz haftalarda Bitcoin tüm zamanların rekorunu kırıp 5000$ seviyelerine çıkmıştı, çok geçmeden 3000$ dolar civarına geriledi ve bu günlerde fiyat 3600$ civarında seyrediyor.

Fiyatta yaşanan bu aşırı dalgalanma bazı çevrelerin Bitcoin’e yönelik finansal bir düzenleme gerektiğine dair görüşlerini güçlendirdi. CNBC’ de yayımlanan bir makaleye göre ABD’nin eski ticaret komisyonu başkanı Bart Chilton da öyle düşünüyor.

ABD’ de vadeli işlem piyasalarını denetlemekle yükümlü olan Emtia Vadeli Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) eski başkanı Chilton, Bitcoin’in henüz regüle edilmemiş olmasını ‘büyük bir kör nokta’ olarak değerlendiriyor ve Çin hükümetinin Bitcoin borsalarını yasaklama kararının yatırımcı ve geliştiricilere, regülasyonu destekleme sinyali vermesi gerektiğini söylüyor.

Bitcoin’in anti-denetim odağından uzaklaştırılıp daha regüle edilmiş bir ortama, istikrar yakalamaya yöneltecek bir vizyona ihtiyacı olduğunu söylüyor ve şöyle ekliyor:

“Hükümetlerin kripto para birimlerini engelleyecek şeyler yapmasını öylece beklemek yerine onlar (Bitcoin camiası) uygun regülatif denetimleri devreye sokmalı ve bu yenilikçi finans teknolojilerinin gelişmesine önayak olmalılar.”

Sıkı denetim tehlikesi

Chilton’un bakış açısı bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin kuruluş felsefesine ters düşüyor. -en azından kısmen-.

Wikileaks kurucusu Julian Assange‘ın yakın zamanda idari güç ve regülasyonun tehlikesi üzerine yaptığı yorumlar ise Bitcoin hakkında daha geleneksel bir bakış açısı sunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment