Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Lightning Network Kapasitesi, 2 Milyon Dolarlık Değeri Aştı!

Bitcoin 2017 yılının sonlarına doğru boğanın gelmesi ile birlikte rekor bir büyüme yaşamış ve kripto para topluluğunun büyük bir çoğunluğu Bitcoin ağında işlem yapabilmek adına ciddi bir yoğunluk oluşturmuştu. Ağda yaşanan yoğunluk nedeniyle işlem ücretleri rekor seviyelere çıkarken, hızlı işlem için ekstra ücret ödemek istemeyenler ise uzun süreler beklemek zorunda kalmıştı.

Bitcoin’in bu sıkıntısına çözüm olarak geliştirilmeye başlanan Lightning Network, tahmin edilenden çok daha hızlı büyüyor ve ağın kapasitesi 575 BTC’ye kadar ulaştı ki bu 2 milyon doların üzeri bir değere işaret etmekte. Bitcoin blockchain ağı üzerinde yeni kanallar açarak küçük çaplı işlemlerin de yapılabilmesini ve ağın yoğunluğunun azaltılmasını sağlayan LN, ilk geliştirilmesinden bu yana inanılmaz bir büyüme yaşadı ve sağladığı imkanlar ile birçok kişi tarafından kullanım elde etti.

1ML kaynağından elde edilen verilere göre, basın saatine göre ağ düğümü sayısı 5.397 sayısına ulaşırken, bu geçtiğimiz aya göre yaklaşık %20 civarında artış yaşadı. LN ana ağı üzerindeki kanal sayısı da geçtiğimiz aya kıyasla %40 civarı artış yaşadı ve an itibariyle 20.000 kanala çok yaklaşıldı.

Ağın BTC kapasitesi ise %21 civarı artarak 575 BTC’ye kadar çıktı ki bu şimdiye kadar elde edilen en büyük oran. Lightning Network şimdiden birçok geliştirici ve kullanıcı tarafından kullanılmakta ancak uzmanlara göre bu teknolojinin asıl ”oyun değiştirici unsuru”, LN’nin birçok dükkanda ve satıcıda rahatlıkla kullanılabilmesinden sonra gerçekleşecek.

Geçtiğimiz tarihlerde sadece QR kodu okutularak yapılan LN tabanlı alışveriş işlemleri de olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment