Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski FXCM Yöneticisi, Kripto Para Firması Paxful’a Geçti

Dünyanın önde gelen foreks firmalarından olan FXCM’nin eski bir yöneticisi, blockchain tabanlı kripto para firması Paxful’a geçiş yaptı. Summi Kwan, kendi LinkedIn sayfasındaki bilgilere göre yılın başından beri Paxful’a geçiş yapmış ve temel olarak Paxful’un Asya pazarı satış ekibini yönetecek.

Kwan, şirketin bölgedeki stratejisini belirlemekten ve satıcılarla olan ilişkileri kurmaktan sorumlu olacak. Kwan bunu yaparken satış ve pazarlama ekibinin en üst düzey yetkilisi olacak ve belirli ortakları ön plana çıkartırken, çeşitli sözleşmeler yapıp ortaklıklara imza atmaya çalışacak. Aslında bu Kwan’ın kripto para alım satım dünyasına yaptığı ilk giriş değil. Kendisi daha önce Paxful’a katılmadan önce Hong Kong tabanlı bir firma olan ve blockchain ile kripto para projelerine yatırım yapan Biggs Capital içerisinde de satıştan sorumlu yönetici olarak görev almıştı.

Kwan geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Biggs Capital’e katılmadan önce, herhangi bir blockchain veya kripto para sektöründe değil, çoğunlukla döviz sektöründe çalışmıştı. Özellikle FXCMnin Hong Kong ofisinde görev aldı ve 2012 yılının sonlarından itibaren başladığı satış temsilcisi görevinden daha sonra firmanın ana ofisine ve yöneticiliğe kadar yükselmeyi başardı.

Kripto para ve blockchain firmaları özellikle geleneksel finans sektöründen birçok yetkiliyi bünyelerine katmaya devam etmekte. ABD içerisinde birçok Wall Street çalışanı şimdiden blockchain firmalarına ya geçiş yaptı, ya da kendi startup firmalarını kurdu ve büyüme her geçen gün artıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment