Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’ın En Büyük Finansal Kurumları, Blockchain’i Araştırıyor

Hindistan, ülke içerisinde özellikle kripto para birimleri konusunda karmaşık regülasyonlara ve düzenlemelere sahip olsa da, hala ülkenin önde gelen şirketleri kripto para birimleri veya blockchain teknolojisi hakkında çeşitli araştırmalar yapmakta.

India Times kaynağının aktardığı habere göre, Hindistan’ın en büyük holdinglerinden bir kaç tanesi, özellikle ödeme yapma, hesap tutma ve kayıt tutma gibi konularda blockchain‘i araştırmaya başladı.

Hindistan Merkez Bankası tarafından 2018 yılının ortalarında bankalara ve finansal kurumlara getirilen kripto para yasağına ve ”Dijital Rupi” olarak sunulan ulusal kripto para biriminin piyasaya çıkarılmayacağı duyurusuna rağmen, kripto para birimlerinin ve blockchain teknolojisinin geleceği Hindistan için hala parlak. Görünüşe göre birçok firma kayıt tutma ile finansal işlemlerin kaydı konusunda blockchain teknolojisine geçiş yaptı veya geçiş yapmak için araştırmalara başladı.

Blockchain teknolojisini kullanarak kayıt tutma süreci olası hataların ve kaçakların önlenmesini, dolayısıyla büyük kurumlardaki veri kaybının ve kaçağının önüne geçilmesini mümkün hale getiriyor. India Times’ın aktardığına göre bu hala test aşamasında olsa da, sonuçlar oldukça umut verici. Aktarılan bilgilere göre test sürecinin final sonuçları oldukça başarılı ve kurumlar blockchain teknolojisinin başka alanlarda kullanımı için de planlar yapmaya başladı.

 

Hindistan Unilever de ülke içerisinde blockchain teknolojisinin kullanımı konusunda denemeler yapan firmalardan sadece bir tanesi. Bunun yanı sıra ABG Shipyard, HDFC Bank ve Reliance Industries gibi önemli firmalar da yeni teknolojiden istifade etmeyi amaçlamakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment