Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Lightning Network Protokolü, Alt Koinleri Kendi Oyunlarında Yenmeye Başladı!

Bitcoin’den sonra piyasaya çıkan birçok kripto para biriminin temel amacı ve hedefi, işlem ücreti ve zamanı açısından Bitcoin‘i geçmekti. Ancak geliştirilmeye başlanan ve ciddi anlamda yol kat edilen Lightning Network sonrası söz konusu alt koinlerin bir çoğu geride kaldı. Bitrefill tarafından yapılan açıklama da bunu doğrular nitelikte.

Bitrefill firması ilk olarak sadece mobil cihaz uygulaması satarken, daha sonra 2018 yılının Temmuz ayında hediye kuponu sektörüne de giriş yaptı. Firmanın sattığı hediye kartları ile Amazon’dan, Uber’e ve daha birçok firmaya kadar hizmet veya ürün alınabilmekte.

İlk başta sadece Bitcoin kabul eden firma daha sonra Dash, Dogecoin, Litecoin ve Ether de kabul etmeye başlamış ve Lightning Network’u ilk kullanmaya başlayan firmalardan birisi olmuştu. Bitrefill yöneticisi John Carvalho tarafından yapılan açıklamaya göre ise, Lightning Network ile yapılan işlemler kendi firmasında diğer kripto paralarla yapılan işlemlere göre iki kat fazla.

Günlük satışlarının %4’ünedn daha fazlasının Lightning ödemesi ile yapıldığına dikkat çeken Carvalho, zincir içi Bitcoin ödemelerinin ise hala lider olduğunu ve alt koinlerin bu ikiliye yetişemediğini ifade etti. Carvalho’nun aktardığına göre günlük Lightning Network ödeme sayısı artmaya devam ediyor.

Bitcoin 2017 yılında yaşadığı zirve sonrası ağdaki yavaşlık ve işlem ücretlerinin çokluğu ile anılmaya başlamıştı. Kullanıcıların birçoğu onlarca dolara varan işlem ücretleri ve bekledikleri sıra nedeniyle ağı kullanamamaya başladılar ve Lightning Network buna çözüm olarak üretildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment