Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JP Morgan Analistleri Uyardı: Bitcoin 1.260 Dolara Kadar Gerileyebilir!

24 Ocak tarihinde yapılan bir duyuruya göre, dünyaca ünlü finans devi JP Morgan’ın analistleri, bankaların ‘mucizevi’ blockchain teknolojisinden en azından üç ile beş yıla kadar tam olarak faydalanamayacağını ve Bitcoin’in 3.000 dolar, 2.000 dolar, daha sonra da 1.260 dolara kadar gerileyebileceğini vurguladı.

Reuters kaynağının aktardığı habere göre, küresel yatırım bankası analistleri kripto paraların gerçek değerinin hala kanıtlanmadığını ve bunların sadece varsayımsal bir ‘distopyan’ olayda, bütün yatırımcıların altın veya ABD doları gibi varlıklara olan güvenini yitirdiğinde değerli olabileceğini belirtti.

”Piyasalardaki durgunluk veya ekonomik krizler gibi ekstrem durum senaryolarında bile, işlem yapmak, yatırım yapmak ve riskten korunmak için kripto paralara kıyasla daha likit ve çok daha az karmaşık araçlar var.”

JP Morgan analistleri bunun yanı sıra kripto para piyasasındaki kurumsal hareketliliğin özellikle son altı ay içerisinde düşüşe geçtiğini ve piyasanın çoğunu yine ilk zamanlardaki gibi bireysel yatırımcının oluşturduğunu vurguladı. Şirket bunun yanı sıra ödemeler için kripto para kullanmanın ”zorlu” kalmaya devam edeceğini ve 2018 yılında bile kripto para kabul eden majör bir satıcı bulunamadığını ifade etti.

Analistler daha sonra Bitcoin için tehlikeli noktayı işaret ettiler ve ayı piyasasının devam etmesi durumunda ilk olarak 2.400 dolara, daha sonra da 1.260 dolara kadar düşüş olabileceğinin altını çizdiler. Basın saatine göre dünyanın ilk ve en büyük kripto para birimi tam olarak 3.600 dolardan işlem görmekte.

JP Morgan diğer kurumların aksine blockchain teknolojisinin de aşırı abartılan bir teknoloji olduğunu ve bankalar için bu kadar önemli olmadığını düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment