Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarından Çalınan Kullanıcı Bilgileri Olayında Yeni Gelişme Var! Binance CEO’su Haberi Yalanlıyor

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta içerisinde bir hackerın birçok önde gelen kripto para borsasından çalınan kişisel bilgileri dark net üzerinden satması ile sallanmıştı.

Dread isimli darknet piyasasında yer alan ”ExploitDOT” isimli satıcı, Bittrex, Poloniex, Bitfinex ve Binance gibi dünyanın en büyük kripto para borsalarından KYC kontrolleri esnasında istenen kimlik, ehliyet, adres, isim ve çektikleri fotoğraf bilgilerini çaldığını ve bunları sattığını duyurmuştu. 100 evrak ve daha fazlasını 10 dolara satan ancak toplu satışlarda indirim yaptığını bile belirten kullanıcı, bir anda gündeme oturdu.

Hacker Yeni Açıklama Yaptı!

Daha sonra Binance CEO’su CZ haberin ilk kaynağı CCN’in yalan haber yaptığını ve FUD yaydığını ifade etse de, direkt olarak hackerdan bir cevap geldi ve  ExploitDOT elindeki örneklerin daha fazlasını paylaştı. Elinde bu gibi belgeler olmadığını iddia edenlere karşı bunu yapan hacker, The Block kaynağından Larry Cermak tarafından da doğrulandı:


Hacker daha sonra yaptığı açıklamada ilgili güvenlik uzmanlarına örnekleri gönderdiğini ancak daha sonra medyada popüler hale gelince bunu bıraktığını, kripto para borsalarının sadece ”her şeyi olabildiğince hızlı örtmek” istediğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment