Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Harvard ve Ünlü Giyim Devi Levi Strauss, Blockchain Sistemi İçin Çalışacak

Harvard Üniversitesi ile ünlü Amerikan giyim markası Levi Strauss, Blockchain merkezli fabrika güvenlik sistemi geliştirmek için anlaşmaya vardı.

Bu yeni sistemin, Levi Strauss’un daha önceki dönemde kullandığı sistemin yerine geçmesinin beklendiği ifade edilirken, geliştirici ekibin başındaki isim olan Dr. Eileen McNeely; yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Güvenlik sistemleri ve ürün tedarik zincirleri, son 25 yıldır denetçiler tarafından monitörize ediliyor. Dağıtık bir sistemin, bu noktada yeni bir çözüm olabileceği aşikar.”

Levi Strauss’un Meksika’da yer alan üç ayrı şirketinde bu sistemin ilk olarak deneneceği ifade edildi. Bu üç ayrı şirkette, toplamda 5 bin kişi istihdam ediliyor. Pilot bölgenin ardından Levi Strauss’un diğer şirketleri de bu sefer sistemi 2020 yılında test edecek. Sistemin faydası ve zararları ile geliştirilmesi gereken noktalar gibi geri dönüşler ise, her yıl yine Blockchain üzerinde düzenlenecek bir anketle değerlendirilecek.

Levi Strauss’a bu noktada gerekecek teknik destek ve Blockchain hizmetlerini ise, başında kripto para piyasalarının tanınan isminin bulunduğu ConsenSys şirketi verecek. İlgili sürecin fonlanması da Amerika Birleşik Devletleri Dış İşleri Bakanlığı tarafından finanse edilecek.

Dünya çapında birçok dev firma, sektörü ne olursa olsun, Blockchain teknolojisine yakından ilgi duyarken, özellikle de maliyet etkin, hızlı ve şeffaf çözümler için bu teknoloji ön plana çıkıyor. Görünüşe göre Levi Strauss da, bu sefer giyim sektöründe bir Blockchain dokunuşu yapmak istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment