Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin’in Mucidiyim” Diyen Wright Ripple CTO’su İle Tartıştı: Pump-Dump İthamı!

Bitcoin’in (BTC) kurucusu Satoshi Nakamoto olduğunu öne süren Craig Wright, Ripple’ın (XRP) dolandırıcılık projesi olduğunu iddia etti.

Craig Wright’ın 24 Aralık tarihinde Bitcoin’in yasal statüsü hakkında yaptığı bir paylaşıma Ripple CTO’su David Schwartz’ın cevap vermesinin üzerine ikili, kripto paraların yasal statüsü hakkında tartışmaya başladı. Wright, Ripple’ı dünyanın en yararsız dolandırıcılık projesi olmakla itham ederken Schwartz’a bilmediği konularda yorum yapmaması gerektiğini söyledi.

Nasıl Başladı?

Wright, tartışmayı başlatan paylaşımında Bitcoin’in yasal bir mahkeme emriyle korunana kadar kurumsal yatırımcılar tarafından asla kabul edilmeyeceğini önce sürdü. Buna karşılık Schwartz ise bireyler arası bir dijital nakdin kendine hedef olarak kurumsal yatırımcıları seçmesinin çok aptalca olduğunu ayrıca her yargı bölgesinin kendi kararları olduğunu belirtti. Wright, yargı bölgelerinin ortak hareket edebileceğinin altını çizerken Schwartz’ın temel finansal bilgilerden yoksun olduğunu öne sürdü.

Sert Eleştiriler

Wright CTO hakkındaki sert eleştirilerine, kurumsal yatırım bankacılığı ve hukuksal nitelikler hakkında yeterli bilgisi olmadığını öne sürerek devam etti.Wright, Schwartz gibi sınırlı uzmanlık alanına sahip aktörlerin uzmanlık sınırları dışına çıkmayı çok sevdiğini dile getirdi. Wright, Schwartz hakkındaki eleştirilerine şöyle devam etti:

Schwartz Bitcoin hakkında o kadar az şeyi anlıyor ki bir şekilde Ripple ve blockchain’in bağlantılı olduğunu sanıyor. Ayrıca tasarladıkları Ripple tüm kripto para ekosistemindeki en yararsız dolandırıcılık sistemi

Ayrıca Wright, Ripple’ın sistemler arası bir köprü olduğu bilgisinin Ripple yönetimi tarafından ortaya atılmış bir yalan olduğunu gerçekte yapılan tüm entegrasyonların ücretli denemelerden ibaret olduğunu iddia etti.

Schwartz ise buna karşılık kendisinin Wright gibi hukuk sisteminin açıklarını kullanarak eleştirileri susturmadığını söyledi. Ancak Wright, bunun bir tercih olmadığını söylediklerinin gerçekleri yansıttığı için onu dava edemeyeceğini öne sürdü.

Öte yandan Wright, Ripple’ın merkeziyetsiz bir finans ağı olduğunu bu yüzden onu dava edemeyeceğini söyleyen bir kullanıcıya merkeziyetsiz olmadığını arkada onu yöneten koca bir ekip olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!