Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’ya Darbe Üstüne Darbe: Deribit ve 2 NFT Projesi Yollarını Ayırıyor

Solana (SOL) ekosistemi için üç kötü haber birden geldi. Ağın en önemli iki NFT projesi başka ağa taşınacağını belirtirken kripto para borsası Deribit ise hizmetlerini durdurma kararı aldı.

FTX iflasının ardından büyük değer ve yatırımcı ilgisi kaybeden Solana için kötü haberlerin arkası kesilmiyor.

Önce ağın en önemli iki NFT projesinin ayrılma kararının ardından Deribit cephesinden de bir diğer darbe geldi. Her iki NFT projesinin de sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada Solana ağından ayrılıp başka ağlara geçiş yapılacağına dair bilgilere yer verildi.

Açıklamalara göre DeGod 2023 yılının ilk çeyreğinde Ethereum (ETH) ağına taşınacak ve y00ts ise Polygon (MATIC) ağında faaliyet göstermeye başlayacak.

Her iki koleksiyonda, “Frank DeGods” takma adını kullanan bir NFT yaratıcısı olan Rohun Vora tarafından Ekim 2021’de Solana ağında oluşturuldu.

Özellikle DeGods koleksiyonunun Ethereum ağına geçişiyle birlikte, Bored Ape Yacht Club ve CryptoPunks gibi mavi tikli NFT koleksiyonlarıyla rekabet etmesi bekleniyor.

Deribit’ten kötü haber: Solana ürünlerine dair hizmetlerini durduruyor

Solana ağının NFT cephesinden gelen bu endişe verici haberlerin ardından en hacimli opsiyon borsası Deribit ise Solana INVERSE ürünlerine dair hizmetlerini durduracağını açıkladı. Solana vadeli işlemlerini ve opsiyon piyasalarını temsil eden INVERSE’e ait hizmetin süresi 30 Aralık’ta dolacak ve Deribit anlaşmayı yenilemeyerek söz konusu hizmete tümüyle son verecek.

Açık kalan pozisyonların hepsi 30 Aralık tarihinde borsa tarafından otomatik olarak kapatılacak. Öte yandan bu hizmet durdurma kararı sadece vadeli işlemler ve opsiyonlar için geçerli olacak ve spot piyasasındaki sürekli işlemler etkilenmeyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!