Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Piyasa Değeri 300 Milyar Doları Aştı!

Bitcoin son dönemde gördüğü yükselişlerine bir yenisini daha ekledi ve piyasa değeri olarak 300 milyar doların üzerini gördü. 2017 Aralık ayından beri Bitcoin ilk kez bu seviyeyi aşmış oldu ve böylece tüm zamanların en yüksek piyasa değerine ulaşma yolunun %90’ını da tamamlamış oldu.

CoinMarketCap’in Bitcoin grafiğinde, Bitcoin’in 17 Aralık 2017 tarihinde tüm zamanların en yüksek piyasa değeri olan 334 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığı görülüyor. Saat 16:00 civarında en yüksek piyasa değerini gören Bitcoin, aynı gün içinde en yüksek fiyat seviyesini de görmüştü. 17 Aralık’ta Bitcoin 20 bin dolara çıkmış ve kapanış değeri olarak da 19 bin doları görmüştü.

bitcoin-piyasa-değeri

bitcoin-piyasa-değeri“Bitcoin’in piyasa değeri yükselecek”

Decrypt’e göre, Bitcoin şu anda tüm zamanların en yüksek piyasa değerinin %90’ına erişti. Makalede, Bitcoin fiyatı sabit kalsa bile piyasa değerinin yükselmeye devam edeceği belirtildi. Bitcoin’in kripto para piyasasındaki payının son aylarda düştüğüne dikkat çeken makalede, Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin 14 Eylül 2020 tarihinde %57’ye kadar gerilediği de ifade edildi.

Haberde, Bitcoin‘in büyüyen piyasa değerinin kripto para piyasasını canlandırdığı, 2017 yılında görülen rekor seviyelerin ardından kripto piyasasının üçte ikisini oluşturduğu ve oldukça dirençli bir kripto para birimi olduğunun da altı çizildi.

Son veriler ışığında Bitcoin

CoinMarketCap, Bitcoin fiyatının şu anda 16.254 dolar seviyesinde işlem gördüğünü gösteriyor. Son 24 saat içerisindeki hacmi 35 milyar doların üzerinde ve dolaşan arz 18.538.368 BTC. Son 7 gün içindeki en yüksek ve düşük değeri de 16.463 ve 14.423 dolar oldu.

bitcoin-piyasa-değeri

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!