Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Rakibi Roger Ver’den İlginç Açıklama

Roger Ver geçtiğimiz gün düzenlediği bir AMA (ask-me-anything) etkinliğinde ilginç bir açıklama yaptı.

2017 yılına kadar Bitcoin’i destekleyen Ver, 2017 yazında Bitcoin Cash hard forkunu desteklemeye başladı. İnsanlara o zamandan beri Bitcoin Cash’i tanıtmaya çalışan Roger Ver bunu yaparken Bitcoin’i de sert bir dille eleştiriyor. Bitcoin’in kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını söyleyen Ver, bir gün tüm dünyanın Bitcoin Cash kullanacağına inanıyor.

AMA Düzenledi

Roger Ver Bitcoin ve Bitcoin Cash ile ilgili görüşlerini paylaşmak, Bitcoin Cash’in geleceğini yorumlamak için bir AMA düzenledi. Duyuruyu Reddit üzerinden yapan Ver insanları kendisine soru sormaları için Discord kanalına çağırdı.

Roger Ver’in Reddit’te yaptığı AMA çağrısı

İnsanlar etkinlik başladıktan sonra Roger Ver’e çeşitli konular hakkında sorular sormaya başladılar ve Ver bu soruların büyük bir kısmını yanıtladı. Fakat Ver birkaç soruyu yanıtladıktan sonra etkinliği sonlandırmak zorunda olduğunu söyledi. Beklenenden çok daha kısa süren bu AMA etkinliği birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğrattı. Fakat Roger Ver, etkinliği neden erken bitirdiğini şunu söyleyerek açıkladı:

Roger Ver’in Discord kullanıcılarına yaptığı açıklama

Roger Ver AMA etkinliğini “bir devlet lideriyle buluşacağı” için erken bitirdiğini, bu görüşmenin olumlu geçmesi halinde Bitcoin Cash’in bu devletin “resmi para birimi” haline gelebileceğini söyledi.

Sosyal Medyadaki Tepkiler

Roger Ver’in bu açıklaması sosyal medyada pek olumlu tepki görmedi. Bazı kullanıcılar Roger Ver’in “şaka yaptığını”, bazıları burada bahsedilen ‘devletin’ büyük ihtimalle “Liberland” olduğunu, bazılarıysa Ver’in “insanları kandırmaya çalıştığını” söyledi.

Bazı isimlere göre ise Roger Ver’in merkezsizliğiyle övdüğü Bitcoin Cash’i bir “devletin para birimi” haline getirmeye çalışması ironik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment