Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Rekor Seviyede Düşüş Yaşayan Volatilitesi, Sıradaki Boğa Piyasasını Tetikleyebilir Mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin, bir ekonomistin düşüncelerine göre şu sıralar en hızlı ve en çok yükseliş yaşayacağı dönemlere girmeye hazırlanıyor. Ekonomistin yaptığı açıklamalara göre bunun en temel sebepleri Bitcoin’in spekülatif doğası, bitmek bilmeyen potansiyeli ve kendi kendine değişebilen zorluk seviyesi. 

Bu faktörlerden dolayı Bitcoin bazı zamanlarda inanılmaz volatilite yaşayabilmekte ve fiyat bir ay içerisinde %50 civarında değişim gösterebilmekte. Ancak görünüşe göre mevcut grafikler ışığında Bitcoin son bir aydır inanılmaz bir volatilite gösteriyor ve en az volatil olduğu ay rekorunu da kırmaya yaklaştı.

Şu sıralar en çok tartışmalı konulardan birisi de kripto para boğaları ve ayıları olarak biliniyor ve birçok kişi dip seviyenin bulunduğunu düşünmekte. Bitcoin 20.000 dolar seviyelerinden düştükten sonra 6.000 dolara kadar gerilemiş ve orada tutunduğunun düşünülmesini sağlamıştı. Ancak 2018 yılının Kasım ayında yaşanan düşüşten sonra 3.100 dolarları bile gören BTC, son bir aydır 4.000 dolar seviyesinde mekik dokumakta.

Bitcoin Mart ayı sırasında %7.8’lik oldukça dar bir aralıkta gidip geldi ve böyle bir yüzde Bitcoin için oldukça nadir. Ünlü analist ve ekonomist Murad Mahmudov Bitcoin’in Mart ayını benzer bir volatilite ile kapatması durumunda diğer ayların oldukça kazançlı geçebileceğini vurguladı.

Bitcoin’in bu grafiği bozmaması için 4.000 doların altına düşmemesi, 4.200 doların ise üstüne çıkmaması gerekmekte. Görünüşe göre Mart ayından sonra kripto para yatırımcılarını oldukça heyecanlı günler bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment