Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC Yöneticisi: Düzenleyiciler Blockchain’e Daha Ilımlı Yaklaşmalılar

HSBC‘nin yetkili isimlerinden biri, ABD’deki Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) Blockchain ile ilgili daha olumlu açıklamalarda bulunmasını tavsiye ediyor.

Günümüz bankacılık sektörünün en büyük isimlerinden biri olan HSBC’nin kıdemli başkan yardımcısı Jesse Drennan, geçtiğimiz gün CFTC tarafından düzenlenen bir komite toplantısına katıldı.

Drennan katıldığı bu toplantı sırasında Blockchain gibi dağıtılmış kayıt teknolojileri (DLT) hakkında bazı yorumlar yaptı. Drennan’ın görüşlerine göre CFTC’nin Blockchain gibi DLT teknolojileri hakkında olumlu açıklamalar yapması CFTC’nin işine gelir.

Drennan tarafından yapılan açıklamalara göre günümüz finans sektöründeki pek çok şirket aslında Blockchain teknolojisiyle yakından ilgileniyor. Bu şirketlerin Blockchain’i hemen kullanmaya başlamıyor olmalarının başlıca sebebi ise yasal belirsizlikler.

“Düzenleyicilerin Blockchain hakkında ne düşündüklerinin merak edildiğini” söyleyen Drennan, bu konuya bir an önce açıklık getirilmesi durumunda ülke ekonomisinin hareketleneceğine inanıyor ve şu yorumu yapıyor:

“Komisyon’un Blockchain ile ilgili yapacağı olumlu açıklamalar, şirketlerin bu konuyla ilgili endişelerini ortadan kaldırır ve piyasadaki ürün sayısını arttırır.”

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun Blockchain ile ilgili zaten pek çok olumlu yorumu bulunuyor. Özellikle CFTC’nin başkanlığını üstlenen Christopher Giancarlo bu konuyla ilgili epey iyi açıklamalar yapmıştı.

Yine de HSBC’nin başkan yardımcılığını üstlenen Drennan CFTC’nin bu alanda daha olumlu adımlar atabileceğini ve bazı belirsizlikleri ortadan kaldırabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment