Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Sert Düşüşü ile 400 Milyon Dolarlık Kripto Para Pozisyonu Patladı!

Bitcoin’in (BTC) 40.500 dolara kadar yaşadığı düşüş ile kripto para piyasasından 400 milyon dolardan fazla para silindi.

Bitcoin ve kripto paralarda birkaç aydır yaşanan rallinin aralıksız devam etmesi kripto para piyasasında long pozisyonların artış yaşamasına vesile olmuştu. Aşırı artan fonlama oranları ile birlikte piyasanın bir düzeltme yapması bekleniyordu. 

Bitcoin ve kripto paralarda TSİ sabah saatlerinde gelen düşüş, fonlama oranlarını normale döndürürken yüz milyonlarca dolarlık pozisyonun tasfiyesi ile sonuçlandı.

On-chain analiz platformu Coinglass tarafından aktarılan verilere göre son 24 saat içerisinde 410 milyon dolarlık vadeli işlemler pozisyonu tasfiye oldu. Bu tasfiyelerin %87’si long pozisyonlar üzerinde gerçekleşti. Tasfiye olan pozisyonların 357 milyon dolarlık kısmını long yönlü işlemler oluştururken 53 milyon dolarlık da short pozisyon patladı.

Likidasyona uğrayan pozisyonların birçoğu yine Bitcoin ve Ethereum özelinde gerçekleşti. Bitcoin’de 103 milyon dolarlık Ethereum’da ise 82 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Altcoinler özelinde ise dünün büyük yükseliş yaşayanları Dogecoin (DOGE) ve Avalanche (AVAX) başı çekti.

Borsalar özelinde ise en büyük tasfiye 171 milyon dolar ile OKX’de gerçekleşirken 2. sırada ise 128 milyon dolar ile Binance yer aldı..

En büyük tasfiye OKX’de açılan 8,23 milyon dolarlık Bitcoin long pozisyonu oldu.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %4,4 düşüş yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 41.936 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!