Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Twitter Hesabını Kim Yönetiyor?

Bitcoin, Twitter’da da Blockhain piyasasındaki diğer rakiplerine fark atmış durumda. 670 bini aşkın takpçisi bulunan Bitcoin’in, kripto paralar arasında açık ara en çok takipçiye sahip olan para birimi olarak dikkat çekiyor. Bitcoin’in Twitter hesabından yayınlanan bir açıklama ya da mesajın piyasalar üzerinde yaptığı etki de haliyle belirgin oluyor. Ancak son dönemlerde, hesabı yöneten kişilerin Bitcoin resmi hesabından çoğunlukla Bitcoin Cash ile alakalı news.Bitcoin.com sitesi kaynaklı haber ve içerikleri paylaşması; bazı yüksek profilli Bitcoin takipçilerinin resmi hesabın Bitcoin.com tarafından yönetildiğini düşünmeye başlamasına yol açtı.

Bitcoin İsminin Altında Yatan Gizem

@Bitcoin hesabı, 17 Ağustos 2011’de twittera kaydedilmiş ve bugüne kadar hesaptan 19 binin üzerinde tweet atılmış.  Son yıllarda hesabın aktiviyesinde gözle görülür bir azalma görülürken 2017 yılında @Bitcoin  hesabındaki değişiklikler ise iyice ortaya çıktı.

Yıl boyunca, hemen hemen sadece Coindesk’in fiyat güncelleme haberlerini retweet etmekle yetinen @Bitcoin hesabından bir süre ise hiç tweet paylaşılmadı. Ardından 2 Ocak itibariyle hesap hareketi ve aktivitesi yeniden normalde döndü ancak bu sefer de, tweetlerin temelini news.Bitcoin.com sitesindeki haberler oluşturmaya başladı.

Yeni yılla birlikte artan tweet sayıları ise kullanıcıları düşünceye sevk etti. Bazı takipçiler 2 Ocak itibariyle yaşanan bu dramatik artış karşısında hesabı yöneten kişi veya kişilere karşı öfke duyduklarını belirtirken, Bitcoin Cash ürünün bu denli tanıtımının yapılmasının etik dışı ve anlamsız olduğu görüşünde birleştiler.

Ünlü internet sitesi Reddit’in Bitcoin forumunda ise insanlar, hesabı yöneten kişileri Bitcoin Cash paylaştığı için şikayet etmeyi düşündükleri mesajlarını paylaştı ve bunun Twitter kurallarına aykırı olduğunu iddia etti.

Peki Bu Hesabı Kim Yönetiyor?

News.Bitcoin.com ve onun ana sitesi olan Bitcoin.com, kendilerinde çalışan hiçbir personelin bu twitter hesabının yönetimi ile alakası olmadığını deklare etti. Aynı zamanda kendi haberlerinin kullanılması için de hiçbir reklam çalışması yapmadıklarını belirtti. Anlaşılan o ki hesabı yöneten kişi halen ilk gündeki ile aynı.

Peki bu hesaptan ısrarla Bitcoin Cash reklamı yapılmasının sebebinin ne olduğu hakkında bir soru aklımıza gelirse, bu konudaki genel kanı kullanıcının Bitcoin’e karşı olan spesifik bakışında bir değişme olmasının ihtimali gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment