Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Volatilitesi Halving Öncesinde Rekora Koşuyor

Lider kripto para birimi Bitcoin uzun süre düşük volatilitede seyrettikten sonra ilginç bir şekilde özellikle son 1 haftada çok sert hareketler sergilemeye başladı. Bitcoin’in 7.700 dolar bandından 10.000 dolar seviyesine çıkışı çok hızlı gerçekleşse de 10.000 dolardan 8.000 dolara olan düşüş de benzer hızda vuku buldu.

Bitcoin Volatilitesi Pik Yaptı

BTC, volatilitenin bu kadar artması yeterli değilmiş gibi Halving’in gerçekleşeceği gün de çok sert fiyat hareketleri ile yatırımcıları daha da fazla paniğe sürükledi. BTC/USD işlem çiftinin bugünkü hareketlerine bakıldığında fiyatın en az dört kere çok sert dip ve pik yaptığı görülüyor.

Bugün saat 13.00 itibariyle 8.500 dolar olan BTC fiyatı saatler içerisinde 9.000 doların üzerine çıktı. Daha sonra aniden 400 dolar değer kaybedip 8.600 dolara kadar düşen BTC, bundan birkaç saat sonra yeniden 8.947 doları gördü ve dakikalar içerisinde yüzlerce dolarlık düşüş ve artışlar gerçekleşti. Son olarak 19.50 itibariyle 8.615 doları gören BTC’nin birim fiyatı, bir süre stabil devam ettikten sonra bir darbe ile daha 8.300 dolar bandına kadar düştü.

Bu yazının kaleme alındığı an itibariyle 8.478 dolardan işlem gören BTC’nin, 22.30’a yani Bitcoin Halving’e kadar bu şekilde gelgitler gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Asıl büyük darbenin ise Bitcoin Halving bittikten sonra gelmesi muhtemel.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment