Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Kurucu: Bitcoin’in Temelleri Hiç Olmadığı Kadar Güçlü

Önde gelen araştırma firmalarından Glassnode‘un kurucu ortağı ve CTO’su Rafael Schultze-Kraft, Bitcoin Halving‘ saatler kala Bitcoin’in temelleri hakkında oldukça önemli bir gönderi paylaştı. Kraft, aslında yıllar içerisinde sadece BTC fiyatının değil aynı zamanda bunun temellerinin de artıp geliştiğini ortaya koydu.

Bitcoin Ağı, Her Zamankinden Çok Daha Güçlü

Glassnode CTO’suna göre Bitcoin adreslerinin sayısı 2. Halving’ten yani 2016 yılından bu yana %234 arttı. Bu da aslında daha fazla kişinin Bitcoin sektörüne girdiğini gösteriyor. Elinde 1.000’den fazla BTC tutan adreslerin sayısının %13 artması da balinaların yani kurumsal yatırımcıların artış yaşadığını gösteriyor.

Bitcoin’in günlük işlem hacminin 269 milyon dolardan, 2 milyar dolara çıkması ise ağın artık eskisinden çok daha fazla işlemi kaldırabildiğini ve gerçekten de insanların günlük hayatlarında kullanabilecekleri bir varlık olmaya doğru emin adımlarla gittiğini ortaya koymakta. Daha önce 2017 yılındaki boğa koşusunda BTC ağındaki en büyük sorunlardan birisi de kapasitesinin yetersizliğiydi.

Bitcoin ağına günlük olarak eklenen yeni adreslerin sayısının da %68 arttığını belirten ünlü isim, ana akım kitlelerin sektöre olan ilgisinin de benzer bir yükseliş elde ettiğini ima etti. Bütün bu gelişmeler BTC’nin 2017 yılındaki gibi bir boğa piyasasına tamamen hazır olduğunu gösteriyor. Geriye kalan tek şey ise bu boğa piyasasını beklemek gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment