Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Yasak Olduğu Çin NFT’leri Teşvik Edecek Web3 Geliştirme Planını Açıkladı!

Çin hükümeti Web 3.0 ve blokzinciri teknolojilerine yeşil ışık yakarken bu sektörlere yönelik teşvik çalışmalarının hızlandırılacağını öne çıkardı.

Çin hükümeti Web 3.0, blokzinciri, merkezyetsiz uygulamlar (DApp) ve NFT sektörü üzerine kapsamlı bir açıklamada bulundu. Yazılı halde paylaşılan açıklamada kongre üyesi Wu Jiezhuang‘nun imzası yer aldı.

Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (CPPCC) Ulusal Komitesi’nin 14. oturumunun 02969 sayılı önergesine cevap niteliğinde açıklamada bulunan kongre üyesi Wu Jiezhuang, Web 3.0 konusunun Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Çin Bilimler Akademisi ve Çin Bilim ve Teknoloji Derneği ile görüşüldüğünü vurguladı.

Görüşmelerin sonucunda çıkan tablo söz konusu sektörler için olumlu oldu. Çin hükümeti, Web 3.0’ın kullanım alanlarını derinlemesine araştırdığını ve politik atmosferi optimize ettiğini belirtti.

Bu doğrultuda Ulusal Standardizasyon Komitesi ile birlikte, blokzinciri teknolojisine dayalı Web 3.0 için iyi bir geliştirme ortamı sağlamak üzere Blokzinciri ve Dağıtılmış Defter Tutma Teknolojisinin Standardizasyonu için Ulusal Teknik Komitesinin kurulduğu vurgulandı.

Çin hükümeti Web 3.0’ın geliştirilmesi için stratejik bir belge oluşturacağını, NFT ve merkezyetsiz uygulamların (DApp) geliştirilmesini teşvik edeceğini, zincirler arası, gizlilik hesaplaması, akıllı sözleşmeler ve diğer teknik alanları teşvik etmeye odaklanacağını ifade etti. Bu teknolojilerin özellikle devlet işleyişi ve sanayi gibi alanlarda öne çıkarılacağı beyan edildi:

Bakanlık Web3.0 endüstrisinin gelişimine büyük önem vermektedir. Web3.0 teknolojisi araştırma ve geliştirme için kaynak desteğinin güçlendirilmesi, teknoloji düzenleme ve yönetiminin güçlendirilmesi, uluslararası işbirliğinin teşvik edilmesi ve tanıtım ve promosyonun güçlendirilmesi konusundaki önerileriniz ileriye dönük ve stratejiktir ve Bakanlığın temel çalışmalarıyla son derece uyumludur. Devlet işleri ve sanayi gibi kilit alanlara odaklanarak, NFT ve dağıtık uygulama (DApp) gibi yeni iş modellerinin geliştirilmesini teşvik edecek ve Web3.0’ın yenilikçi uygulamasını ve dijital ekosistemin inşasını hızlandıracağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!