Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Maliye Bakanı, Kripto Para Şirketlerinin Dertlerini Dinleyecek

Birleşik Krallık Maliye Bakanı Jeremy Hunt, kripto para şirketlerinin ülkede bankacılık ile ilgili yaşadığı sorunları dinlemeyi kabul etti.

Ülkede lisanslı şekilde faaliyet gösteren kripto para şirketlerinin banka hesabı açmakta zorlandığıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Jeremy Hunt, konuyu soruşturmak için Bakanlık ile birlikte bir toplantı düzenleyeceğini söyledi.

“Birleşik Krallık ve özellikle Londra, global bir kripto merkezi haline geldi.” diyen Maliye Bakanı, “Kripto piyasasının niyetlenildiği gibi kalkınabilmesi için onu düzenlememiz gerekiyor ki kripto hizmetlerinin tanıtımı ve stablecoinler ile ilgili mevzuatı da bu yüzden hazırladık.” diye ekledi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, maliye bakanlığı yaptığı dönemde ülkeyi “global bir kripto merkezi” haline getirmek istediklerini söylemişti.

Ülkede o dönemde hazırlanan regülasyonlar sayesinde tokenlaştırılmış menkul kıymetler için bir sandbox kuruluyor. 8 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek düzenlemeler sayesinde blockchain ve dijital token teknolojileriyle ilgili test çalışmaları yapılabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!