Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Bitcoin Madencisi Halving’e 4 ay Kala 180 Milyon Dolarlık Alım Yapıyor!

Bitcoin (BTC) madencisi Marathon Digital 179 milyon dolar karşılığında yeni madencilik tesisleri satın alacağını beyan etti.

ABD’li dev madenci Marathon Digital 19 Aralık günü paylaştığı resmi duyuruda, Generate Capital’in iştiraklerinden iki tesis satın almak için kesin anlaşmaya varıldığını belirtti. Şirket yapılan anlaşma kapsamında 178,6 milyon dolarlın nakit olarak ödeneceği vurguladı.

Halihazırda aktif olarak faaliyet gösteren Bitcoin madencilik tesislerinde kendine bir yer edinecek Marathon Digital, bu sayede Bitcoin başına üretim maliyetini %30 azaltacak. Tesislerine entegrasyonu tamamlandığın Maraton yaklaşık 390 megavat güce sahip olacak.

Şu anda Marathon’un Bitcoin madenciliği portföyü 584 megavat kapasiteden oluşuyor ve bunun %3’ü şirketin sahip olduğu veya işlettiği tesislerde bulunuyor ve %97’si üçüncü şahıslar tarafından işletiliyor. Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Marathon’un Bitcoin madenciliği portföyü yaklaşık 910 megavat kapasiteden oluşacak ve bunun %45’i doğrudan şirketin sahip olduğu sitelerde yer alacak.

Madencilik şirketi tarafından atılan bu adım hisse fiyatlarını da olumlu etkiledi. Marathon Digital (MARA) hisseleri son 24 saat içerisinde %11 değer kazanarak 20,60 dolar seviyesinden 21,98 dolara yükseldi.

Şirket kasım ayında 187 Bitcoin ürettiğini ve 30 Kasım itibarıyla toplam 14.025 BTC tuttuğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!