Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitConnect, Çıkaracağı ICO Konusunda İkinci Kez Yasalara Takıldı

BitConnect’in yapmayı planladığı ICO, bir kez daha Amerikan Eyalet yetkililerinin yasal prosedür uygulamasına maruz kaldı.

9 Ocak’ta yayınlanan basın açıklamasında, North Carolina Güvenlik Birimi, BitConnect’in yapmayı planladığı ICO’nun yasal olmadığını bir kez daha belirtirken konuyla ilgili sürecin sonlandırılması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

BitConnect’in Tar Heel State’de kripto para satımına hakkı olmadığı belirtilen açıklamada BitConnect’in başta 10 Ocak olarak planlanan ICO’sunda satmayı planlanan tokenlerin yasal olarak kaydının bulunmadığı ve bu tokenlerin güvenliklerinin tartışmalı olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”BitConnect şirketi, North Carolina’da bu tarz kripto paraların alımını veya satımını yapmak ve bir iş kurmak için yasalar çerçevesinde kayıtlı değil. Ayrıca şirket, BitConnect hisse senetlerinin de North Carolina ile paylaşılamayacağı bilgisini tarafımıza vermiştir.”

Yasalara göre BitConnect’in buna cevap vermek için önünde 30 günlük bir süre zarfı bulunuyor. Eğer BitConnect 30 gün içinde bu suçlamalara yanıt vermezse, geçici olarak uygulanan yasak, kurallar gereği tamamen geçerlilik kazanacak.

Geçtiğimiz hafta da, Texas Eyalet Güvenlik Birimi, BitConnect’in durumuyla ilgili benzer bir açıklama yaparak şirketin kripto paralarının satımlarında izlediği yolun yasal olmadığını belirtmişti. Bu açıklama kripto para camiasındaki bazı kişiler tarafından kötü niyetli ve balon yaratma algısı olarak yorumlansa da, şirketin ICO’su North Carolina’dakine benzer bir şekilde geçici bir süreliğine ertelenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment