Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitConnect’in SEC Tarafından Suçlanan Temsilcisi Tazminat Ödemeyi Kabul Etti

ABD’deki Güney New York Bölge Mahkemesi, kripto para tarihinin en meşhur platformlarından biri olan ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) 2 milyar dolarlık kayıt dışı satış yapmakla suçladığı BitConnect’in bir grup temsilcisine karşı nihai kararını kaydetti.

SEC Haziran 2017-Ocak 2018 tarihleri arasında BitConnect’in tanıtımını yapmak ve kayıt dışı menkul kıymet satmakla suçladığı bir grup şahıs hakkında şikayette bulundu.

Menkul kıymet regülatörü tarafından bu hafta yapılan açıklamaya göre taraflar, davalıların tazminat olarak toplamda 3.5 milyon dolar ve 190 Bitcoin (BTC) ödemeleri karşılığında uzlaşma sağladı.

Konferanslarda ve tanıtım etkinliklerinde BitConnect’i temsil eden Joshua Jeppesen 190 Bitcoin’e ek olarak yaklaşık 3 milyon dolar tazminat ve 150.000 dolar para cezası; finansal işlemleri Jeppesen ile ilişkilendirilen Laura Mascola ise 576.358 dolar tazminat ödeyecek.

Hem aracı kaydı olmadığı hem de kayıt yaptırmadan menkul kıymet sattığı iddia edilen Michael Noble’ın ne kadar ceza ödeyeceğine ilerleyen bir tarihte karar verileceği açıklandı.

SEC; katılımcılarına sisteme dahil ettikleri üyeler üstünden pay almayı ve yüksek oranlarda getiri elde etmeyi vadeden BitConnect hakkındaki soruşturmasını sürdürüyor.

Mayıstaki şikayete göre Ocak 2017’den kapandığı tarih olan Ocak 2018’e kadar 2 milyar dolardan fazla para toplayan BitConnect, saadet zincirini andırmadığı söylenemeyecek yapısıyla kripto para tarihinin en meşhur projelerinden biri sayılıyor.

bitconnect-pyramid
BitConnect, insanlara kurduğu sistemin nasıl işlediğini anlatırken bu şemayı kullanıyordu. Projenin bu yüzden bir “pyramid scheme”i (saadet zinciri) andırmadığı söylenemez.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!