Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitexen Kaspersky Denetiminden Tam Not Aldı

Türkiye’de fintek sektörünün öncü şirketlerinden olan Bitexen Teknoloji A.Ş.’nin Dijital Varlık Alım Satım Platformu, dünyanın en ünlü güvenlik şirketlerinden Kaspersky tarafından denetlendi ve başarılı sonuç aldı. Web uygulaması, iOS ve Android uygulamalarıyla beraber harici ağ altyapısının test edildiği süreçle ilgili konuşan Bitexen Teknoloji A.Ş. CEO’su Yahya Tuğyan Erdem, “Dijital Varlık Alım Satım Platformumuz Bitexen’in siber tehdit ve saldırılara karşı direncini test etmek için küresel alanda faaliyet gösteren kurumlarla önemli çalışmalara imza atıyoruz. Son olarak dünyaca ünlü güvenlik şirketi Kaspersky’nin Uygulama Güvenliği Değerlendirmesi’ni başarıyla geçtik.” dedi.

İTÜ ARI Teknokent’te geliştirdiği yenilikçi teknolojilerle, Türkiye’de FinTek sektörünün öncü şirketleri arasında yer alan Bitexen Teknoloji A.Ş., dünyaca ünlü güvenlik şirketi Kaspersky denetimini başarıyla tamamladı. Kullanıcılarının güvenliğini sağlamak adına her türlü adımı attıklarının altını çizen Bitexen Teknoloji A.Ş. CEO’su Yahya Tuğyan Erdem,

“Dijital Varlık Alım Satım Platformumuz Bitexen’in siber tehdit ve saldırılara karşı direncini test etmek için küresel alanda faaliyet gösteren kurumlarla önemli çalışmalara imza atıyoruz. Son olarak dünyaca ünlü siber güvenlik şirketi Kaspersky’nin Uygulama Güvenliği Değerlendirmesi’ni başarıyla geçtik. Kaspersky’nin yaptığı kapsamlı değerlendirme web uygulaması, iOS ve Android uygulamaları ve harici ağ altyapının test edilmesini içeriyordu. Gerçek hayat senaryolarını simüle etmek için, güvenlik açıklarının hem ayrıcalığı olmayan harici bir saldırgan hem de kimliği doğrulanmış bir kullanıcı tarafından saldırıya uğradığı seçenekler üzerinden ilerledik. Her iki durumda da platformumuz güvenilirliğini kanıtladı” dedi.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Maxim Denizhenko, “Güvenliği yeterli önemi vererek ele almak ve dahili ekiplerin haricinde üçüncü bir göz, dışarıdan bir firma ile profesyonel bir çalışma yapmak her kriptopara servis sağlayıcısı için elzem bir süreç. Bitexen’in, yazılımları genelinde ele alındığında oldukça güçlü ve güvenli bir platform olduğu görüldü. Birkaç minör sorunla karşılaştık ve onları da raporladık” dedi.

“Güvenlik denetimlerini ara vermeden sürdüreceğiz”

Erdem, “Değerlendirme raporunun alınmasından önerilerin incelenmesine kadar tüm süreci tamamladıktan sonra, güvenlik değerlendirmelerinin düzenli olarak yapılmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu denetimleri Bitexen için bir güvenlik standardı haline getirmekte kararlıyız. Güvenlik denetimlerini ara vermeden sürdüreceğiz” diye konuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!