Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Karşıtı Bloomberg Analisti Fikrini Neden Değiştirdi?

Bitcoin karşıtlığı ile bilinen Bloomberg analisti Ed van der Walt, Bitcoin’in uzun vadede bir değer deposu olabileceğine inanmaya başladığını açıkladı. Analiste göre, Bitcoin’in ani yükseliş ve düşüş dönemlerinde gösterdiği performans, bir değer deposu olan altını zorlayacak etkiye sahip.

Bloomberg analisti, yakın zamanda Bitcoin ile ilgili düşüncelerini neden değiştirdiğini açıklayan bir Twitter gönderisi paylaştı. “Bitcoin’i öldürmeyen şey güçlendirir.” cümlesiyle giriş yapan analist, şunları söyledi:

“Bitcoin’in ani düşüş ve yükseliş dönemlerinde ayakta kalması, talebin volatiliteye karşı dayanıklı olduğunun bir göstergesi. Bu da Bitcoin’e bir değer deposu olan altını zorlama şansı veriyor.”

“Bitcoin’de bu olmadı”

Analist, “Bitcoin Supply Dynamics Won’t Stop It Going to Zero: Macro View” (Bitcoin’in arz dinamikleri sıfıra gidişini durduramayacak) başlıklı, 2018 yılına ait analizine değindi. Walt, bu yazısında Bitcoin’in sıfıra düşeceğini ima etmediğini, sadece BTC talebinin tam olarak anlaşılamadığını dile getirmek istediğini ifade etti.

“Bitcoin genelde bir gün daha fazla satılacağı düşüncesiyle satın alınır. Sorun şu ki, böylesine bir talep ortamı oldukça kararsız olacaktır. Tarihsel olarak ponzi şemaları gibi birçok başarısız balonla karşılaştık. Normalde böyle bir balon oluştuğu ve kaçınılmaz olarak patladığı zaman, o varlığın sıfıra çakılarak bir daha yükselmemesi beklenir.

Bitcoin’de bu olmadı.”

Uzun vadede Bitcoin bir değer deposu olabilir

Bloomberg analisti, Bitcoin’de görülen şeyin, ani çöküşlerden sonra talepte toparlanma olduğunu söyledi.

“Bitcoin, yükselişler ve daralmalar gördü ve bu bir döngü olarak ilerledi. Şu anda üçüncü döngü oluşuyor. Eğer beklenmedik bir durum ilk kez oluyorsa, bu durum bir anomali olarak kabul edilebilir. İkinci kez oluyorsa, tesadüf denilebilir ancak üçüncü kez oluyorsa varsayımlar üzerine düşünmek gerekir.”

2012 yılından beri Bitcoin’i takip ettiğini ifade eden analist, BTC’nin bu 3 döngüsünü de yakından izlemiş olduğunu söyledi. Bu gözlemleri sonucunda Bitcoin’e olan talebin geçici olmadığını ve uzun vadeli olduğunu artık kabul ettiğini dile getirdi. Bitcoin’in henüz altın gibi bir değer deposu olmadığını ifade eden Walt, Bitcoin’in hala çok volatil olduğunu ve enflasyon ile kanıtlanamaz bir ilişkisi bulunduğunu belirtti.

“Benim görüşüm, Bitcoin’in tutarlı ancak spekülatif ve değer deposu olma potansiyeli taşıyan bir varlık olduğudur.”

Açıklamanın ardından tebrik ve hoş geldin mesajları da gecikmedi.

bitcoin-bloomberg

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!