Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Bugün 3 Kripto Para Listeliyor

Kripto para borsası Coinbase yayınladığı duyuru ile kullanıcıları için üç yeni coin müjdesi verdi. Coinbase Pro’da listelenecek olan üç kripto para Aave (AAVE), Bancor (BNT) ve Synthetix Network Token (SNX) olarak açıklandı. Kullanıcılarının talebi doğrultusunda borsa tarafından listelenecek üç coinin de DeFi platformlarına ait olması Coinbase’in merkeziyetsiz finansa gösterdiği desteğin bir başka kolu olarak da yorumlandı. Peki, listelenme duyurusundan sonra “Coinbase etkisi” denen yükseliş dalgası bu kripto paraların fiyatlarını da etkiledi mi? 

En ünlü kripto para borsalarından Coinbase yayınladığı blog gönderisi ile üç kripto para listeleyeceğini duyurdu. Coinbase kullanıcıları artık borsa kanalı ile Aave (AAVE), Bancor (BNT) ve Synthetix Network Token (SNX) işlemleri yapabilecekler. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki önde gelen Bitcoin ve kripto para borsalarından olan Coinbase’in bu duyurusu ile listelenecek olan AAVE, BNT ve SNX fiyatlarında da hareketlilik yaşandı. Coinbase borsası listelemeye karar verdiği Aave için ekim ayında Coinbase Custody kapsamında destek duyurusunda bulunmuştu.

 AAVE, BNT ve SNX Coinbase Pro’da Bugün Listeleniyor

Coinbase tarafından yayınlanan bildiriye göre Aave (AAVE), Bancor (BNT) ve Synthetix Network Token (SNX) New York Eyelati haricinde Coinbase’in desteklediği tüm bölgelerde işlemlere uygun olacak. Borsa kullanıcıları bu bu üç kripto para için mevduat işlemlerine ise dün itibarıyla başladı. Coinbase likidite koşullarının sağlanması şartıyla AAVE, BNT ve SNX’in iligli paritelerini Türkiye saati ile bugün 20:00’de işleme açmayı planlıyor.

Platormda yeterli AAVE, BNT, SNX arzı saklandıktan sonra kullanıcılar şu pariteler üzerinden işlem yapabilecekler:

  • AAVE/USD, AAVE/BTC, AAVE/EUR, AAVE/GBP
  • BNT/USD, BNT/BTC, BNT/EUR, BNT/GBP
  • SNX/USD, SNX/BTC, SNX/EUR, SNX/GBP

Aave (AAVE) nedir ve fiyatı nasıl etkilendi?

Ethereum tabanlı bir kripto para olan AAVE, kullanıcılarına yield farming gibi hizmetler sağlayan merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü olan Aave platformunun yerel kripto parasıdır.

Aave fiyatı son bir hafta kapsamında hala ekside olsa da, Coinbase duyurusunun da etkisi ile son 24 saatte %5,3 artış gösterdi. Aave şu an fiyatı 86 doların hemen altında seyrediyor. Piyasa değeri 1 milyar doları aşan AAVE için günlük ticaret hacmi ise 375,5 milyon doları gösteriyor.

Bancor (BNT) nedir ve fiyatı nasıl etkilendi?

Bancor protokolü herhangi bir blockchain üzerinde uygulanabilen on-chain bir likidite protokolüdür. Bancor (BNT) ise protokolün Ethereum tabanlı tokenıdır.

Şu anda 1,38 dolardan işlem göre BNT son 24 saatte %30’un üzerinde artış gösterdi. Piyasa değerine göre yapılan sıralamada 113 milyon dolarlık değeri ile 104. sırada yer alan BNT ticaret hacmi ise yaklaşık 71 milyon dolardır.

Synthetix Network Token (SNX) nedir ve fiyatı nasıl etkilendi?

Synthetix platformu, kullanıcıları için merkeziyetsiz bir uygulama olan Mintr kullanarak sentetik fiat para birimlerini, kripto para birimlerini ve emtiaları destekliyor. SNX coin ise platformun yerel kripto parasıdır.

SNX fiyatı son 24 saatte %11,7 oranında artış göstererek 5,29 dolara yükseldi. Yaklaşık 731 milyon dolarlık piyasa değeri ile piyasa değeri bakımından yapılan sıralamada ilk 50 içinde olan SNX, günlük ticaret hacmi bakımından ise 98,4 milyon doları görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!