Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’ten Son 12 Saatte Çekilen Miktar 165 Milyon Doları Aştı

Bitfinex’in New York baş savcılığı tarafından soruşturulmaya başlaması haberinin yankıları sürüyor. İlk olarak savcılıktan yapılan açıklamada şirketin 850 milyon dolarlık kayıp parayı USDT basarak kompanse etmeye ve maskelemeye çalıştığı ifade edilmiş ve bu haber bir anda gündemin bir numaralı maddesi haline gelmişti. Bu haber kripto para sektöründe genel bir satış baskısı yaratırken, konuyla ilgili yeni haberlere gelmeye de devam ediyor.

Son olarak çıkan haberlere göre yaşanan gelişmelerin ardından, Bitfinex kripto para borsasınndan son 12 saatlik süre diliminde çekilen para miktarının 165 milyon doları aştığı ifade edildi.

Whale Alert adlı Twitter hesabından yapılan açıklamada, Bitfinex cüzdanlarından 90 milyon dolarlık BTC çekildiği ifade edilirken, buna ek olarak 6 farklı ETH çekim işlemi de gerçekleştirildiği belirtildi. Bu çekilen ETH’lerin anlık bazda piyasa değeri ise 75 milyon dolar olarak belirtildi.

Traderların genel manada bu yaşanan son gelişmeler ile birlikte, Bitfinex’den çıkış yapmaya başladıkları da ifade ediliyor. Twitter ve Reddit başta olmak üzere, kripto para sektörünün kalbinn attığı sosyal mecralarda, birçok kişi Bitfinex’in artık güvenilmez bir borsa olduğu gerçeğinin ayyuka çıktığını ifade ederken, bu konuyla ilgili olarak aksiyon alınması gerektiğini belirtiyor.

Borsa ise, öte yandan tüm bu iddiaları kesin bir dille reddederken, hem USDT’nin hem de borsanın finansal açıdan ilk günkü kadar güçlü olduğunu, bulduğu hemen her fırsatta dile getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment