Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex CFO’sundan Hissedarlara: Dondurulmuş Fonlara Erişimimiz Birkaç Hafta Sürecek

New York baş savcılığının Bitfinex kripto para borsasını soruşturmaya başlamasının ardından kripto para sektöründe konuya ilişkin haberlere, birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili resmi merciler tarafından yapılan açıklamalarda, Bitfinex’in Tether rezervlerine erişiminin yasaklandığı ifade edilmiş ve borsa yetkilerinin bu fonları kullanma ya da bu fonları teminat göstererek borç alma hakkının da sınırlandırıldığı açıklanmıştı.

Bu durum kripto para sektöründe ciddi bir satış baskısı ve dump oluştururken, Bitfinex Baş Finansal Yöneticisi (CFO) Giancarlo Devasini ise, yaptığı açıklamada hissedarlara seslendi ve itidal çağrısı yaptı. Devasini, yaptığı açıklamada bu durumun geçici bir süreç olduğunu ifade ederken, konuyla ilgili yapılan toplantıya katılan Bitfinex hissedarlarından Zhao Dong da, benzer açıklamalar yaptı.

Dong, yaptığı açıklamada borsanın birkaç hafta içerisinde dondurulmuş olan fonlara yeniden erişim hakkı kazanacağını ifade ederken, fonların da Polonya, Amerika ve Portekiz’deki çeşitli bankalarda olduğunu söyledi.

Zhao, Bitfinex’e güvendiğini ifade ederken şu an için herhangi bir kayıp ya da sıkıntı olmadığını söyledi ve şunları ekledi:

”Şu an için benim sahip olduğum bilgi, erişimi durdurulan fonların müşterilere ait olduğu ve hiçbir şekilde kayıp yaşanmadığı. Bu fonlar Bitfinex veya Tether’e ait değil, onlar tamamiyle müşterilerin. Ben Bitfinex’e güveniyorum. Bugün şirketin CFO’su Giancarlo Devasini de bir açıklama yaptı ve fonlara olan erişimin birkaç hafta içinde yeniden açılacağını söyledi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment