Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex 2018 Yılı Boyunca En Az 6 Banka İle Ortaklık İmzaladı

Bitfinex, ünlü finansman firması Wells Fargo’nun söz konusu kripto para borsasına hizmet verdiğini tespit ettiği dört Tayvan bankasının para çekme işlemlerini dondurmasından bu yana 22 ay geçti ancak  borsa hala ticari hacme göre en büyük 20 kripto para platformundan birisi olma unvanını koruyor.

Bitfinex geçtiğimiz ay 5 milyar dolardan daha fazla ticari hacme ev sahipliği yapmış olsa da, kendisiyle iş yapacak bankacılık ortakları bulmada ciddi anlamda zorluk yaşamakta. Wells Fargo’nun yaptığı işlem sonrası Bitfinex kripto para borsasından itibari para çekmek isteyen kullanıcıların en azından yedi farklı bankacılık kurumundan fonlarını geçirmesi gerekiyor.

2017 yılının Kasım ayında Bitfinex müşterilerinin itibari para çekim işlemleri için Polonya tabanlı bir banka olan Spółdzielczy w Skierniewicach’e yönlendirildiği gündeme gelmişti. Bu olaydan sonra Paradise Belgeleri ortaya çıktı ve Tether ile Bitfinex’in yöneticilerinin aynı olduğu keşfedildi. 2018 yılının Ocak ayında ise Bitfinex’e ABD’li regülatör CFTC tarafından mahkeme çağrısı geldi ki bunun temel sebebi borsadan işlem yapan kişilerin fonlarının 2018 yılının Şubat ayı ile Kasım ayı arasında en azından 6 farklı finansal kurumdan geçmesi olarak gösterildi.

Mahkeme henüz bir karara bağlanmasa da, olay sosyal medya üzerinde büyük yankı uyandırdı ve Bitfinex ile Tether ciddi anlamda itibar ve hacim kaybetti. Sosyal medyada yayınlanan bazı araştırmalara göre ise, en azından 1.67 milyon dolar değerindeitibari para çekim işlemi 2018 yılının Eylül ayından beri işleme alınmadı. Buna rağmen kripto para borsasının hala aktif bir şekilde işlem vermesi ve en büyüklerden birisi olması, kesinlikle şaşırtıcı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment