Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex 850 Milyon Doların Peşinde Düştü

Bitfinex kendisine ait olduğunu iddia ettiğini 850 milyon dolarlık fonun peşine düştü.

Şirket birkaç ay önce “dondurulduğu” iddia edilen bu fonlara yeniden erişebilmek için yasal yollara başvurdu.

Süreç Başladı

Bitfinex geçtiğimiz yıllarda Crypto Capital adlı bir şirketle işbirliği yapıyor, paralarını bu şirket aracılığıyla aktarıyordu. Ancak Crypto Capital geçtiğimiz aylarda Bitfinex ile iletişime geçerek şirketin “hesabının regülatörler tarafından dondurulduğunu” söyledi.

Bitfinex bu paralara yeniden erişebilmek için birkaç gün önce yasal yollara başvurmaya karar verdi. Bitfinex, Nisan 2018 tarihine kadar Crypto Capital ile hiçbir sorun yaşamadığını ancak daha sonra paralarının dondurulduğunu iddia ediyor.

Crypto Capital birkaç ay önce Polonya’daki yetkililer tarafından para aklama nedeniyle soruşturulmaya başlamıştı. Bitfinex’in açıklamalarına göre şirket Ağustos 2018’de Bitfinex ile iletişime geçerek şirkete ait olan 500 milyon dolarlık fonun Polonya ve Portekiz’deki regülatörler tarafından dondurulduğunu iletti.

Bitfinex, süreç içerisinde gerek TCA Bancorp’un eski başkan yardımcısı olan Rondell Clyde gerekse konuyla bağlantılı olan diğer isimlerden ifade almak için mahkemeye başvurdu. Şirket bu sürecin sonunda söz konusu fonlara yeniden erişmeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment