Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee’den Yeni İddia: Bitcoin 2020’de 2 Milyon Dolar

Teknoloji dünyasının en ünlü isimlerinden biri olan John McAfee Bitcoin ile ilgili yeni bir tahmin yürüttü.

Aylar boyunca Bitcoin fiyatının 2020’de 1 milyon dolara çıkacağını söyleyen McAfee bu iddiasını biraz daha güçlendirdi ve artık BTC fiyatının 2 milyon dolar olacağını söylemeye başladı.

Büyük İddia

John McAfee yeni katıldığı bir yayında Bitcoin fiyatının geleceğiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

McAfee burada Bitcoin’in sadece 21 milyonluk sınırlı bir arzı olduğunu, bunlardan yedi milyonunun çoktan kayıp olduğunu, birkaç milyonunun da Satoshi Nakamoto’ya ait olduğunu vurguladı. McAfee’ye göre Bitcoin’in bu sınırlı arzı, fiyatın 2 milyon dolara çıkması için yeterli.

McAfee bu iddiasına o kadar çok güveniyor ki katıldığı yayında şöyle bir yorum yapıyor:

Sayıları hesaplayın. Eğer Bitcoin fiyatı 2020’de 2 milyon dolardan daha azsa o zaman matematiğin kendisi hatalıdır.

Mümkün mü?

McAfee çok iddialı bir şekilde Bitcoin fiyatının 2020’de 2 milyon dolar olacağını söylese de bazı hesaplamalar bu iddianın pek gerçekçi olmadığını öne sürüyor.

Münih’teki finans kurumlarından Bayerische Landesbank bundan bir süre önce Bitcoin’in 2020’de yaşayacağı halving ile ilgili bir araştırma yapmıştı. Bayerische Landesbank‘ın araştırmasına göre Bitcoin fiyatı blok ödülünün yarıya düşürülmesinin ardından 90 bin dolara kadar çıkabilir. Ancak fiyatın milyon dolar seviyesine çıkması için en erken 2024 yılını, yani bir sonraki halvingi beklemek gerekiyor.

Bir mühendis olan Harold Burger da McAfee’nin iddiasını pek gerçekçi bulmuyor.  Kendisinin hesaplamalarına göre Bitcoin fiyatının 1 milyon dolar seviyesine 2028’den önce ulaşması pek mümkün değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment