Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex AAVE’i Listelediğini Duyurdu

Bitfinex yayınladığı duyuru ile AAVE tokenı platformda listeleyeceğini açıkladı. Bitfinex borsasındaki Aave işlemleri ne zaman başlıyor ve AAVE fiyatı duyurudan nasıl etkilendi?

Bitfinex borsası AAVE tokenı listeleyeceğini duyurdu. Bitfinex tarafından yayınlanan bildiriye göre borsa kullanıcıları 3 Şubat 2021 günü Türkiye saatine göre 13:00’te AAVE mevduat işlemlerine başladılar. Platformdaki AAVE için alım satım ve para çekme işlemleri ise 5 Şubat günü TSİ 12:00’de aktifleşecek. Bitfinex kullanıcıları bu tarihten itibaren AAVE/USD ve AAVE/USDT işlem çiftleri kapsamında alım satım yapabilecekler.

DeFi sektörünün en köklü ve en popüler projelerinden biri olan Aave, lending işlemleri yürüten merkezi olmayan bir protokoldür. Likidite sağlayıcıları ellerindeki kripto paraları özel havuzlara yatırarak pasif kazanç elde eder; flaş kredi (flash loan) kullanmak isteyen kullanıcılar bu havuzlardan yararlanırlar. Platformun yerel kripto parası olan AAVE token Bitfinex dışında; Binance, OKEx, Coinbase ve Huobi gibi borsalarda da listelenmektedir.

AAVE 1 ayda %240 değerlendi

Aave oldukça iyi bir ayı geride bırakırken, Bitfinex borsası duyurusu da fiyat üzerinde etkili oldu. AAVE ocak ayının son günlerinde 319 doların üzerine çıkarak rekor tazeledi. AAVE fiyatı son 24 saatte ise %8 artış gösterdi. AAVE için 30 günlük sürece bakıldığında ise yaklaşık %240’lık bir artış gözlemleniyor.

3.9 milyar dolarlık piyasa değeri ile AAVE en değerli kripto paralar arasında ilk 20’de yer alıyor. AAVE için günlük ticaret hacmi ise 700 milyon doların üzerinde. DeFi sektörü özelinde bakıldığında ise AAVE piyasa değeri bakımından en değerli 4. proje konumunda bulunuyor.

bitfinex-aave
AAVE fiyatı için 24 saatlik değişimi gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!