Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bugün Yapılacak 2 Milyar Dolarlık USDT İşlemine Dikkat

Tether CTO’sunun yaptığı açıklamaya göre bugün 2 milyar dolarlık USDT Tron ağından Ethereum ağına taşınıyor. Bu işlemin piyasayı etkileyip etkilemeyeceği merak konusu oldu.

Bitfinex ve Tether’in CTO’su Paolo Ardoino, Twitter’da bir tweet paylaşarak 2 milyarlık USDT transferini duyurdu. Ardoino 3 Şubat günü 2 milyar dolar değerinde USDT’nin Tron ağından Ethereum’a aktarılacağını bildirdi. 2 milyar USDT’nin TRC20’den ERC20 altyapısına taşınması ile USDT miktarında bir değişim yaşanmayacağını vurguladı. Yapılacak işlem USDT sayısını değiştirmeyeceği için, kripto para piyasasının işlemden etkilenmesi beklenmiyor.

Ethereum USDT için giderek popülerleşiyor

Justin Sun, projesi Tron’u “Ethereum killer” olarak tanımlıyor. Bugün gerçekleşmesi beklenen transfere göre ise Tron, Ethereum’a 2 milyar dolar kaybedecek. Son zamanlarda bu ağlar arasında artan USDT transferlerinin artışı dikkat çekiyor. Piyasa uzmanları Ethereum’un USDT için çok daha popüler bir ağ haline gelmeye başladığının altını çiziyorlar.

Tether’in verilerine göre 3 Şubat itibarıyla Ethereum ağında dolaşımda 15.9 milyar dolar bulunuyor. Ethereum’dan hemen sonra gelen Tron ağında dolaşımda olan USDT değeri ise 10.6 milyar doların üzerinde.

tether-ethereum

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!